Nieuwe iPhone-versie van Google Talk

Google heeft een iPhone-versie van Google Talk voor de iPhone uitgebracht in de VS. Het design is meer aangepast aan de desktop maar je moet de browser wel geopend houden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Google TalkGoogle heeft een nieuwe versie van de Google Talk webapplicatie gemaakt, die voor de iPhone en iPod touch is geoptimaliseerd. Het geel/blauwe kleurenthema is nieuw. Er zijn wel wat verschillen met de desktopversie; zo blijft Google Talk niet op de achtergrond draaien als je de browser verlaat. Je status wordt dan gewijzigd in ‘unavailable’ maar de sessie wordt wel automatisch weer hersteld bij het openen van de browser.

Zo’n webapplicatie heeft als voordeel dat je er geen specifieke firmware-versie voor nodig hebt, niets hoeft te downloaden en dat Google voor deze applicatie niet vastzit aan de App Store. Dat wil niet zeggen dat ze de App Store helemaal links laten liggen, want eerder kondigden ze al aan dat ze flink wat applicaties hebben klaarliggen als de App Store op 11 juli van start gaat.

De Google Mobile Blog schrijft, dat Google het design van Google Talk zo dicht mogelijk bij de desktop heeft gehouden. Je kunt kiezen uit een snellijst van mensen waar je het meest mee chat, je kunt contacten doorzoeken en met meerdere personen tegelijk chatten. Er zijn misschien weinig mensen die Google Talk gebruiken; eigenlijk is het vooral handig als je in Gmail zit en snel iets wilt vragen. Vanuit Gmail heb je in de linker menubalk namelijk rechtstreeks toegang tot Google Talk en kun je zien welke contacten online zijn.

Meer info: Google Mobile Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 2:01
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen chatten, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.