Nieuwe Google Reader voor de iPhone

Google heeft een verbeterde Google Reader voor de iPhone uitgebracht. Die lijkt meer op de desktopversie dan voorheen, maar je moet ook vaker klikken om iets voorelkaar te krijgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Google Reader iPhoneGoogle heeft aanpassingen in Google Reader gedaan zodat nieuwtjes nog makkelijker op de iPhone te lezen zijn. De dienst bevindt zich nog in betafase, maar werkt al verrassend goed. De nieuwe iPhone-versie biedt volgens de Google Reader Blog dezelfde functies als de desktopversie waarbij alle opties (ongeveer) op dezelfde plaats zitten. Je kunt snel en gemakkelijk de items doorwerken en er actie op ondernemen. Je bladert door de titels in de lijstweergave totdat je een interessant item ziet. Tap je erop, dan verschijnt de langere versie in beeld.

Het is makkelijk om items te voorzien van een ster, te delen en ongelezen te houden, allemaal op dezelfde plaats. Refreshen van een pagina is niet nodig.

De recent geïntroduceerde Notes-functie is ook aanwezig, net als de ‘Gedeelde items’ van je vrienden. Met de nieuwe interface kun je beter zien hoe het laden van nieuwe items verloopt en ook kun je makkelijker terug naar items die je al gelezen hebt. Er zit ook een nadeel aan: de nieuwe Google Reader voor de iPhone vergt meer schermtaps om iets voor elkaar te krijgen.

Om het te gebruiken ga je in Mobile Safari naar http://www.google.com/reader/i/. Je wordt niet automatisch doorgestuurd wanneer je op de iPhone reader.google.com intikt, dus je kunt dit het hiervoor genoemde adres het beste even bookmarken.

Via: Google Reader Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:44
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen feeds, google, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.