Nieuwe emoji in iOS 9.1 en OS X 10.11.1

Nieuwe emoji in eerste publieke beta van OS X El Capitan 10.11.1

In OS X 10.11.1 (El Capitan) vind je nieuwe emoji, zoals de taco, eenhoorn, leeuw, denker en het blokje kaas. De eerste publieke beta waarmee je dat met eigen ogen kunt aanschouwen, is nu uit.

De eerste publieke beta voor OS X El Capitan 10.11.1 is zojuist vrijgegeven en bevat een flinke collectie nieuwe emoji, die je in berichten kunt gebruiken. De publieke betaversie is te installeren door iedereen die zich heeft aangemeld voor het betaprogramma. Je hoeft daarvoor geen ontwikkelaar te zijn, maar enige handigheid met computers is wel vereist. El Capitan verschijnt op 30 september voor het publiek, maar daarbij gaat het om de reeds geteste versie 10.11 (dus zonder de toevoeging .1).

Nieuwe emoji in iOS 9.1 en OS X 10.11.1

Enkele dagen geleden verscheen de ontwikkelaarsbeta van OS X El Capitan 10.11.1, waar op zich niet zoveel bijzonders aan te ontdekken viel. Bij deze eerste publieke beta van 10.11.1 zijn er nieuwe emoji toegevoegd, zoals een taco en een eenhoorn. Diezelfde emoji zien we ook terug in iOS 9.1.

Systeemeisen: om OS X El Capitan te installeren heb je een 64-bit Intel-gebaseerde Mac nodig met minimaal Mac OS X v10.6.7 Snow Leopard of nieuwer. Je hebt minstens 8GB vrije schijfruimte nodig. Om apps voor OS X 10.11 te kunnen ontwikkelen is minimaal Xcode 7 vereist.

OS X 10.11 El Capitan is de eerste echt grote Mac-update sinds Yosemite vorig jaar. De nadruk bij El Capitan ligt op stabiliteit en performance, maar er zitten ook een paar vernieuwingen in, zoals een verbeterde Mission Control en een slimmere Spotlight. Versie 10.11.1 is de eerste kleine tussentijdse update voor El Capitan, waarin vooral bugs zijn weggewerkt. Ook zitten er kleine toevoegingen in, zoals de emoji die we hieronder bespreken.

Nieuwe emoji in iOS 9.1 en El Capitan 10.11.1

De grote updates van iOS 9 en El Capitan 10.11 bevatten nog niet de nieuwe emoji, maar in de puntreleases (.1) daarna zul je ze wel aantreffen. De nieuwe emoji zijn vooral afkomstig uit Unicode 7.0 en Unicode 8.0. De opgestoken middelvinger zit erbij, maar ook het ‘rock on’-symbool (een handgebaar waarbij je pink en wijsvinger in de lucht steekt). Bij de sporten zijn volleybal, golf, skiën, schaatsen, gewichtheffen, tafeltennis, badminton, boogschieten en ijshockey toegevoegd. Bij de voedingswaren vind je een hotdog, taco, blokje kaas en knallende champagnefles.

Nieuwe gezichtjes zijn er ook in overvloed, zoals een gezicht met thermometer in de mond, een brildragende nerd, een gezicht met rollende ogen, een denker en een gezicht waarbij het geld uit de mond stroomt. Het dierenrijk is vertegenwoordigd met onder andere een leeuw, een schorpioen en een eenhoorn. Wil je over robots kletsen, dan is er nu ook een passende robot-emoji. En voor je religieuze gedachtewisselingen kun je een plaatje van een synagoge, bidketting en moskee naar vrienden sturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2015, 23:12
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen el capitan, emoji, mac os x

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.