iOS-9-1-Emoij

Dit zijn de nieuwe emoji van iOS 9.1

De eerste beta van iOS 9.1 voegt een flinke lading nieuwe emoji toe, zoals een blokje kaas, een burrito en een zuchtend mannetje. En de middelvinger! We zetten in dit artikel de nieuwe figuurtjes voor je op een rij.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft weer een flinke lading aan nieuwe emoji toegevoegd aan iOS 9.1. Betagebruikers kunnen alvast aan de slag met deze nieuwe icoontjes, waaronder een taco, eenhoorn en een leeuwtje. En natuurlijk: de middelvinger!


iOS-9-1-Emoij
Let op: niet alle emoji in bovenstaande afbeelding zijn nieuw!

Het is wat lastig om te zien hoeveel emoji er toegevoegd zijn, simpelweg omdat het er zoveel zijn. De beta voor iOS 9.1 kwam gisteravond na afloop van het Apple Event beschikbaar en is speciaal bedoeld voor de iPad Pro.

UPDATE: iOS 9.1 en El Capitan met nieuwe emoji nu beschikbaar.

Burrito’s, kaas en popcorn

Na de komst van de eerste betaversie van iOS 9.1 ging de meeste aandacht direct uit naar de nieuwe emoji, die betagebruikers nu alvast naar hartelust kunnen versturen. Het is trouwens ook de grootste vernieuwing van iOS 9.1, want echt nieuwe functies zijn nog niet aangetroffen.

De beruchte middelvinger (die Androidgebruikers al langer hebben) zal vast vaak gebruikt worden. Datzelfde geldt voor de eenhoorn en het blokje kaas. En ook voor de zuchtende emoji met zijn oogjes naar boven kunnen we al wat situaties bedenken waarvoor we deze willen gebruiken.

Emoji iOS 9.1

Vrijwel alle emoji-categorieën zijn aangevuld met nieuw materiaal, dus is het voor alle mensen die nog niet de iOS 9.1 beta kunnen installeren even wachten totdat Apple onthult wanneer iOS 9.1 verschijnt. Voordat dit zover is, is eerst iOS 9 aan de beurt op 16 september. De nieuwe emoji zijn niet zichtbaar voor iOS-gebruikers die nog niet zijn geüpdatet naar iOS 9.1, dus houd daar rekening mee als je even snel iemand de middelvinger wilt geven. Je ontvanger ziet dan alleen een blokje.

Screenshots: Thenextweb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2015, 12:39
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, ios 9.1

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.