Dit zijn de nieuwe emoji van iOS 9.1

De eerste beta van iOS 9.1 voegt een flinke lading nieuwe emoji toe, zoals een blokje kaas, een burrito en een zuchtend mannetje. En de middelvinger! We zetten in dit artikel de nieuwe figuurtjes voor je op een rij.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft weer een flinke lading aan nieuwe emoji toegevoegd aan iOS 9.1. Betagebruikers kunnen alvast aan de slag met deze nieuwe icoontjes, waaronder een taco, eenhoorn en een leeuwtje. En natuurlijk: de middelvinger!


iOS-9-1-Emoij
Let op: niet alle emoji in bovenstaande afbeelding zijn nieuw!

Het is wat lastig om te zien hoeveel emoji er toegevoegd zijn, simpelweg omdat het er zoveel zijn. De beta voor iOS 9.1 kwam gisteravond na afloop van het Apple Event beschikbaar en is speciaal bedoeld voor de iPad Pro.

UPDATE: iOS 9.1 en El Capitan met nieuwe emoji nu beschikbaar.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 9.1 met bugfixes en nieuwe emoji uit

Apple heeft vandaag iOS 9.1 voor het grote publiek beschikbaar gesteld. De update bevat nieuwe emoji, zoals de middelvinger en taco. Ook zitten er aanpassingen in voor Apple TV 4 en iPad Pro en zijn er diverse bugs opgelost.
Bekijk ook

OS X El Capitan 10.11.1 met Office 2016 fix nu te downloaden

Apple heeft OS X El Capitan 10.11.1 uitgebracht voor ondersteunde Macs. El Capitan 10.11.1 bevat onder andere nieuwe emoji en een fix voor Office 2016.
Bekijk ook

Dit zijn de beste nieuwe emoji van iOS 9.1

iOS 9.1 voegt meer dan 150 nieuwe emoji toe, maar welke figuurtjes zijn nu precies de nieuwe? In dit artikel zetten we de leukste nieuwe emoji voor je op een rijtje zodat je direct weet waar je ze moet zoeken.

Burrito’s, kaas en popcorn

Na de komst van de eerste betaversie van iOS 9.1 ging de meeste aandacht direct uit naar de nieuwe emoji, die betagebruikers nu alvast naar hartelust kunnen versturen. Het is trouwens ook de grootste vernieuwing van iOS 9.1, want echt nieuwe functies zijn nog niet aangetroffen.

De beruchte middelvinger (die Androidgebruikers al langer hebben) zal vast vaak gebruikt worden. Datzelfde geldt voor de eenhoorn en het blokje kaas. En ook voor de zuchtende emoji met zijn oogjes naar boven kunnen we al wat situaties bedenken waarvoor we deze willen gebruiken.

Emoji iOS 9.1

Vrijwel alle emoji-categorieën zijn aangevuld met nieuw materiaal, dus is het voor alle mensen die nog niet de iOS 9.1 beta kunnen installeren even wachten totdat Apple onthult wanneer iOS 9.1 verschijnt. Voordat dit zover is, is eerst iOS 9 aan de beurt op 16 september. De nieuwe emoji zijn niet zichtbaar voor iOS-gebruikers die nog niet zijn geüpdatet naar iOS 9.1, dus houd daar rekening mee als je even snel iemand de middelvinger wilt geven. Je ontvanger ziet dan alleen een blokje.

Screenshots: Thenextweb

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.