Emoji-Gezicht

Dit zijn de beste nieuwe emoji van iOS 9.1

iOS 9.1 voegt meer dan 150 nieuwe emoji toe, maar welke figuurtjes zijn nu precies de nieuwe? In dit artikel zetten we de leukste nieuwe emoji voor je op een rijtje zodat je direct weet waar je ze moet zoeken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe emoji iOS 9.1

De belangrijkste reden om iOS 9.1 op je iDevice te installeren is natuurlijk de verbetering van de beveiliging van je toestel, maar diep van binnen weet je best dat je die update vooral binnenhaalt om nieuwe emoji te kunnen versturen. In dit artikel zetten we de meest opmerkelijke nieuwe figuurtjes voor je op een rij.

Omdat er zoveel nieuwe emoji toegevoegd zijn aan iOS 9.1 en OS X 10.11.1 hebben we voor het gemak een selectie gemaakt van de meest opvallende. Hieronder hebben we van iedere afzonderlijke categorie verschillende smileys, figuurtjes en icoontjes uitgelicht. Voor de volledige lijst met nieuwe emoji (en de bijbehorende naam) kun je terecht op Emojipedia.

Smileys en mensen
De populairste categorie heeft er een aantal leuke nieuwe emoji bij gekregen. Zo kunnen je nu een middelvinger sturen, of een rock-symbool als je het wat vriendelijker wilt houden. Door een handje ingedrukt te houden kun je een andere huidskleur selecteren. De robot is een persoonlijke favoriet.

De Vulcan Salute verscheen al in iOS 8.3, maar was toen nog verborgen. Vanaf iOS 9.1 is deze emoji nu gewoon te vinden op het toetsenbord.

Emoji-Gezicht
Emoji-Gebaren
Emoji-Robot

Dieren en natuur
De Natuur-categorie heeft een nieuwe naam gekregen, wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat er een stuk meer dieren in te vinden zijn. Zo kun je nu een leeuwtje, unicorn en kalkoen uitkiezen. Ook is er een klavertje drie toegevoegd, handig als je iemand net geen klavertje vier gunt. Ook kun je nu met een emoji een stuk beter aangeven wat de huidige weersituatie is dankzij de donderwolk, bliksemschicht en sneeuw-wolk. Daarnaast zijn er maar liefst vijf paraplu’s/parasols om uit te kiezen.

Emoji-Dieren
Emoji-Weer
Emoji-Paraplu

Eten en drinken
Liefhebbers van kaas, hot dogs en taco’s kunnen hun hart ophalen met de nieuwe emoji in deze categorie. Baconliefhebbers zullen overigens op de volgende emoji-update moeten wachten. Om de een of andere reden was er ook nog geen popcorn-emoji, maar die leegte is nu gelukkig gevuld.

Emoji-Eten-Drinken

Activiteit
Schaatsers, volleyballers en tafeltennissers kunnen hun sport nu ook in emoji-vorm versturen. Wat die zwevende man in een zwart pak hier tussen doet weten we niet precies, al is een poppetje dat in bad ligt te luieren nou ook niet bepaald actief bezig natuurlijk. Door emoji met mensen ingedrukt te houden kun je ook in deze categorie weer verschillende huidskleuren selecteren.

Emoji-Sport
Emoji-Zweven

Reizen en Plaatsen
Er zijn wat nieuwe kiekjes toegevoegd aan deze categorie, onder meer van een strand, camping en een bergtop. Daarnaast kun je nu ook met een tempel emoji laten weten als je in Rome rondloopt. Verschillende religieuze emoji worden ook geïntroduceerd zoals een moskee en synagoge. In deze categorie zijn voortaan ook meer vliegtuigen en boten te vinden dan voorheen.

Emoji-Plekken
Emoji-Religie

Objecten
Objecten en Symbolen zijn in iOS 9.1 weer opgesplitst van elkaar. Waarschijnlijk omdat de lijst inmiddels zo lang werd dat twee afzonderlijke categorieën het wat overzichtelijker maakt. Vooral de Objecten-sectie heeft namelijk weer een hele rits aan nieuwe symbolen erbij gekregen. Van een Magic Mouse tot een MacBook en een grafkist.

Emoji-Objecten
Emoji-Objecten
Emoji-Objecten

Symbolen
Verschillende symbolen die toegevoegd zijn aan iOS 9.1 waren eigenlijk al langer beschikbaar. Deze zijn nu echter volledig in kleur, terwijl ze eerder nog zwart wit waren. Het atoomsymbool bijvoorbeeld, en de Fleur De Lis.

Emoji-Symbolen

Kijk je na het zien van deze lijst alweer uit naar de volgende collectie met emoji? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande artikel waarin we de kandidaten voor de 2016 Emoji-update in kaart brengen.

Bron: Emojipedia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2015, 13:06
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen emoji, ios 9.1

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.