Apple Wireless Keyboard

Magic Keyboard: is dit Apple’s nieuwe draadloze toetsenbordje?

Apple heeft allerlei domeinnamen met de term Magic Keyboard geregistreerd, waarschijnlijk voor een nieuw draadloos toetsenbord.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Wireless Keyboard
Apple heeft een aantal domeinnamen geregistreerd, die te maken hebben met de term ‘Magic Keyboard’. Dit wordt vermoedelijk de opvolger van het huidige Wireless Keyboard, het draadloze toetsenbordje van aluminium dat je in combinatie met een Mac of iPad kunt gebruiken. De naam zou in ieder geval mooi aansluiten bij de bestaande productnamen Magic Mouse en Magic Trackpad.

Magic Keyboard: nieuw toetsenbordje

Apple registreerde de domeinnamen applemagickeyboard.com, applemagickeyboards.com en applemagickeyboard.net. Ze staan op naam van Apple Inc., gevestigd aan het bekende adres 1 Infinite Loop in Cupertino. De vraag is dan natuurlijk: wat is er magisch aan dit toetsenbord?

Is dit Apple's Magic Keyboard?

Wat we in ieder geval weten, is dat Apple bezig is met een nieuwe Magic Mouse 2. Dit is een nieuwe draadloze muis met ingebouwde oplaadbare batterijen, die boven water kwam dankzij documenten van de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC. Over het toetsenbordje weten we iets meer, ook al verklapt het schematische plaatje dat de FCC publiceerde niet zoveel.

Draadloos toetsenbordje

We weten dat het toetsenbord draadloos werkt en via Bluetooth 4.2 verbinding maakt met de computer. Die nieuwere Bluetooth-versie moet een gunstig effect hebben op de batterijduur en de stabiliteit van de verbinding met de computer. Ook zal waarschijnlijk de ronde staaf aan de achterkant van het toetsenbord verdwijnen, omdat je er niet langer staafvormige AA-batterijen in hoeft te stoppen. Als Apple kiest voor oplaadbare batterijen, zitten ze niet meer aan een bepaalde vorm vast. Toch kun je die kleine verbeteringen moeilijk ‘magisch’ noemen.

Mogelijk gaat Apple het nieuwe toetsenbordje samen met de Magic Mouse 2 later dit jaar aankondigen, tegelijk met de nieuwe 4K iMacs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.