paper-for-iphone

Populaire tekenapp Paper by FiftyThree nu op de iPhone

Paper by FiftyThree is geoptimaliseerd voor de iPhone. Met de app kun je nu ook op smartphones notities, tekeningen en schetsen maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple kondigde gisteravond de Apple Pencil aan, een tekenpen waarmee je heel nauwkeurig op het scherm van de iPad kunt tekenen. Maar er is nóg een bedrijf, dat al veel langer een Pencil voor de iPad maakt. Dat bedrijf heet FiftyThree en ze zijn vooral bekend van de populaire tekenapp voor de iPad. Vanaf vandaag kun je die app ook op de iPhone gebruiken, zodat je kleine schetsjes alvast op je smartphone kunt beginnen.

paper-for-iphone

Maar eerst even iets over de Pencil van FiftyThree. Dit smaakvol ontworpen pennetje is te gebruiken in combinatie met de app Paper by FiftyThree. Het grote voordeel is dat je deze Pencil op elk iOS-apparaat kunt gebruiken terwijl je voor de Apple Pencil verplicht bent om de prijzige iPad Pro aan te schaffen.

Apple maakt ook een Pencil: hoe leuk is dat?

Wat vindt FiftyThree eigenlijk van het feit dat Apple óók een Pencil gaat uitbrengen? Eigenlijk kijken ze er niet vreemd van op dat grote bedrijven met hun productnamen aan de haal gaan. Facebook pikte ook al de naam ‘Paper’ voor een app. Nu is het Apple, die de naam ‘Pencil’ wil gebruiken voor een tekenpennetje. In een reactie zegt FiftyThree dat ze juist kansen zien. Elke Pencil heeft namelijk een Paper nodig, dus het gaat geheid meer gebruikers voor de app opleveren:

Every Pencil needs Paper […] We believe pen-and-touch input is the foundation for a new type of productivity geared towards creative thinking. Our and Apple’s products open up these tools to even more people, which we support. We at FiftyThree are excited to reveal where we think the next chapter of productivity is headed.

Paper op de iPhone

Paper verscheen in 2012 op de iPad en wordt alom beschouwd als een van de beste tekenapps voor iOS. Op de iPhone zijn bijna alle functies aanwezig: afbeeldingen, tekstnotities, schetsen, lijstjes… je kunt snel je ideeën noteren en dat hoeft niet eens iets kunstzinnigs te zijn. Je kunt met Paper ook notities maken als je in de schoolbanken zit, of een mindmap maken van je nieuwe businessplan. Er zitten ook wat fotofuncties in de app. Maak een foto en zet er notities op! Zo kun je bijvoorbeeld het schoolbord van de docent fotograferen en er vervolgens zelf allerlei krabbels bij zetten. Er zit trouwens ook een whiteboard-functie in, waarmee je allerlei ideeën als plakbriefjes kunt sorteren. Net zo makkelijk maak je een storyboard of deel je notities naar PowerPoint, Keynote, Dropbox of sociale netwerken.

De Pencil van FiftyThree is voor €60 te koop in de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2015, 11:00
Categorie Apps
Onderwerpen paper, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.