Middelvinger-emoji.

Apple brengt iOS 9.1 met bugfixes en nieuwe emoji uit

Apple heeft vandaag iOS 9.1 voor het grote publiek beschikbaar gesteld. De update bevat nieuwe emoji, zoals de middelvinger en taco. Ook zitten er aanpassingen in voor Apple TV 4 en iPad Pro en zijn er diverse bugs opgelost.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Middelvinger-emoji.Apple heeft vandaag de eerste grote update van iOS 9 voor iedereen beschikbaar gemaakt. iOS 9.1 maakt iOS 9 stabieler en voegt tegelijkertijd ook nieuwe emoji toe. Hierdoor kun je nu een middelvinger, eenhoorn of taco naar je vrienden sturen. Ook bevat iOS 9.1 een update voor Live Photos, waardoor de bewegende foto’s niet meer mislukken als je je hand beweegt.

De 5 grootste vernieuwingen in iOS 9.1

Hieronder zie je de 5 grootste vernieuwingen die in iOS 9.1 zijn doorgevoerd:

 1. Aanpassingen voor iPad Pro
 2. Aanpassingen voor Apple TV 4
 3. Probleem met Live Photos opgelost
 4. Schakelaar voor contactfoto’s in Berichten-app
 5. Nieuwe emoji

iOS 9.1 is klaar voor iPad Pro en Apple TV 4

iOS 9.1 releasenotesiOS 9.1 bevat aanpassingen voor de iPad Pro, de extra grote tablet die in november op de markt komt. De vanavond verschenen update zal standaard op de iPad Pro staan en zorgt ervoor dat de tablet werkt met de nieuwe Apple Pencil en Smart Keyboard, waardoor je volledig gebruik kunt maken van alle functies.

Ook bevat iOS 9.1 aanpassingen voor de binnenkort te verschijnen Apple TV 4. Bij het developermodel van de Apple TV 4 heb je een toestel met iOS 9.1 nodig om het apparaat te kunnen activeren en we verwachten dat dat ook bij de definitieve release het geval zal zijn. De Apple TV 4 is vanaf maandag 26 oktober te bestellen.

Probleem met Live Photos opgelost

Mensen met een iPhone 6s hadden nog wel eens het probleem dat ze te snel hun hand bewogen bij het maken van een Live Photo. De animatie mislukte daardoor, omdat het object dat je wilde fotograferen niet meer in beeld was. In iOS 9.1 is nu een detectie aanwezig voor handbewegingen, zodat de animatie op het juiste moment wordt afgebroken.

Nieuwe optie voor Berichten-app

In iOS 9.1 treffen we bovendien een nieuwe optie aan voor de Berichten-app. Je kunt via Instellingen > Berichten aangeven dat je geen contactfoto’s bij mensen wilt zien.

Nieuwe emoji iOS 9.1

Nieuwe emoji

Waar de meeste gebruikers toch vooral naar zullen uitkijken, zijn de nieuwe emoji. In deze update vind je diverse sportattributen, het blokje kaas, de hotdog, taco en fles champagne. Ook zijn er diverse gebedshuizen aanwezig en zijn er nieuwe gezichtjes, met bijvoorbeeld rollende ogen, dollartekens, een nerd met een bril en een gezichtje met verband.

iOS 9.1 installeren

Je kunt iOS 9.1 installeren op alle iPhones, iPads en iPods met ondersteuning voor iOS 9. Een lijst van alle ondersteunde iDevices vind je in ons dossier iOS 9. Door onderstaande stappen te volgen upgrade je naar iOS 9.1:

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone, iPad of iPod touch.
 2. Druk op Algemeen
 3. Druk op Software-update
 4. Volg de stappen op het scherm

De installatie van iOS 9.1 vereist dat je vrije ruimte hebt om de update te downloaden. Lukt het downloaden niet? Je kunt ook proberen om iOS 9.1 te installeren met behulp van een computer en iTunes. Dit gaat als volgt:

 1. Bevestig je iPhone, iPad of iPod touch met een kabel aan je computer.
 2. Start iTunes.
 3. Druk linksboven op het icoon van je aangesloten apparaat.
 4. Druk onder Overzicht op Zoek naar update.
 5. Volg de stappen op het scherm.

Heb je de beta van iOS 9.1 geïnstalleerd? Dan moet je mogelijk eerst downgraden, of de iPhone naar iOS 9.1 herstellen vanuit iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2015, 12:38
Categorie iOS
Onderwerp ios 9.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.