apple-tv-grijs-zilver-goud

‘Nieuwe Apple TV gaat tussen 150 en 200 dollar kosten, verschijnt in oktober’

De nieuwe Apple TV gaat tussen de 150 en 200 dollar kosten en ligt in oktober in de winkel, zeggen bronnen. Ook het oude model blijft verkrijgbaar.

De nieuwe Apple TV krijgt een prijsverhoging naar $150 tot $200 en zal in oktober verkrijgbaar zijn, zo blijkt uit nieuwe geruchten. Die hogere prijs heeft ermee te maken, dat er veel meer functies in zitten. Waarschijnlijk krijgen we de nieuwe Apple TV al te zien op het media-evenement op 9 september.

apple-tv-grijs-zilver-goud

De huidige Apple TV kost €79 en blijft volgens de geruchten op de markt, als een instapmodel. Beide modellen kun je gebruiken om later gebruik te maken van Apple’s tv-dienst, die nog niet officieel is aangekondigd, maar mogelijk in de loop van 2016 komt. Apple zou moeite hebben om deals met contentaanbieders te sluiten, omdat zij de maandprijs van $40 te goedkoop vinden.

De vierde generatie Apple TV wordt breder en dikker dan de huidige generatie. Als vernieuwingen zit er het volgende in: Siri-ondersteuning, toegang tot de App Store, een nieuwe gebruikersinterface en een nieuwe afstandsbediening (vermoedelijk met bewegingssensoren). De hogere prijs van de nieuwe Apple TV zorgt ervoor dat er een grotere kloof ontstaat tussen de mediabox van Apple en de vele concurrenten die verkrijgbaar zijn, zoals de Chromecast. Vandaar dat Apple ook het oudere model nog even op de markt houdt. Er komt voor het oude model ook nog een software-update, om toegang te krijgen tot de tv-dienst, maar je kunt er geen apps mee installeren en bedienen via Siri is ook niet mogelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2015, 19:09
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.