Sony-Wena

Sony maakt een smartwatch speciaal voor de iPhone

De Wena Wrist, een smartwatch waarbij alle slimme technologie in het bandje verwerkt zit, ontwikkelt Sony speciaal voor de iPhone. Het horloge onderscheidt zich van de Apple Watch door de klassieke wijzerplaat.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Sony-Wena

De Wena Wrist is een nieuwe smartwatch van Sony waarbij de elektronica in het polsbandje verwerkt zit. Opvallend genoeg wordt het slimme horloge speciaal voor iOS gemaakt, en kunnen eigenaren van een Sony Xperia er dus niets mee. Is het een horloge voor Apple-gebruikers om in de gaten te houden?

Op het eerste gezicht ziet de Wena Wrist (‘Wear Electronics Naturally’) eruit als een doorsnee polshorloge. Dit komt omdat er op een LED-lampje na niet veel bijzonders te zien is aan de wijzerplaat. Alles wat van dit horloge een smartwatch maakt zit in het bandje, zodat ook mensen die niet met een high tech-ogende gadget om hun pols willen lopen, hem kunnen dragen.

Gezondheid, betalen en notificaties

In het bandje zitten verschillende sensoren verstopt en een NFC-chip om contactloos te kunnen betalen. De sensoren brengen de activiteiten van de drager in kaart. Als je een notificatie of bericht ontvangt op je iPhone zal het polsbandje gaan trillen en licht het LED-lampje op de wijzerplaat op.

Wena

Die wijzerplaat gebruik je verder alleen om de tijd op af te lezen. Dit heeft zo zijn voordelen, vooral op het gebied van accuduur. Volgens Sony moet het uurwerk van de Wena Wrist drie tot vijf jaar meegaan op een batterij, terwijl je het bandje een keer per week aan de lader zult moeten hangen.

De Wena komt voort uit een nieuw intern programma van Sony waarmee het bedrijf innovatie aan wil moedigen. Op Sony’s crowdfundingpagina First Flight zamelt het bedrijf geld in om de productie te realiseren, en vast ook om stiekem te kijken of er interesse in de smartwatch is. Op het moment van schrijven is er al 40 procent van het streefbedrag opgehaald.

Crowdfunding in Japan

Voorlopig is de Wena alleen bedoeld voor de Japanse markt, zo schrijft de Wall Street Journal. Daar variëren de prijzen van 34.800 tot 69.800 Yen, omgerekend 255 tot 512 euro. Het verschil zit onder meer in een simpele wijzerplaat, of een alternatieve versie met drie extra wijzers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2015, 12:32
Categorie Accessoires
Onderwerpen japan, smartwatch, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.