games-airplay

‘Nieuwe Apple TV richt zich op de casual gamer’

Apple zou Microsoft en Sony niet van de troon willen stoten met de nieuwe Apple TV, al zijn videogames wel het belangrijkste verkoopargument. Bronnen vertellen ons meer over de games op de Apple TV, en hoe we deze gaan besturen.

games-airplay
De nieuwe Apple TV, die we waarschijnlijk woensdag te zien krijgen, zal je Xbox One of PlayStation 4 niet vervangen. Apple hoopt juist de gamers aan te spreken die op een loos moment wel eens een spelletje spelen, in plaats van de fanatieke gamers die ‘s nachts in de rij gaan staan voor een nieuwe Call of Duty.

We wisten al langer dat Apple zich met de nieuwe Apple TV gaat richten op videogames en dankzij een nieuw artikel van de New York Times weten we nu ook op welke soort gamers het apparaatje zijn pijlen richt. Bronnen vertelden de NYT dat games het ‘primaire selling point‘ vormen voor de nieuwe Apple TV waar de krachtigere hardware (de A8-chip) en toegang tot de App Store voor moeten zorgen.

Afstandsbediening als controller

Hierdoor kunnen gebruikers nieuwe games rechtstreeks uit de App Store downloaden. De vernieuwde afstandsbediening van de Apple TV fungeert daarnaast ook als game-controller om de spellen mee te besturen. Of dit betekent dat we de remote rond kunnen zwaaien zoals bij de Nintendo Wii is niet duidelijk. Het zou ook kunnen dat het nieuwe touchpad op de afstandsbediening gebruikt kan worden om de games te bedienen. Mochten games het ondersteunen, dan is het ook mogelijk om een traditionele Bluetooth-controller met de Apple TV te verbinden.

Microsoft en Sony zouden zich dus geen zorgen hoeven te maken over een nieuwe concurrent, en vanuit Apple’s standpunt is dit ook niet zo’n gek idee. De iPhone is al uitgegroeid tot een uitstekend game-platform voor de casual gamer, die genoegen neemt met Candy Crush, Angry Birds en Worms. Dezelfde doelgroep aanspreken met een nieuwe Apple TV is dus een logische volgende stap.

Prijskaartje van rond de $150,-

Als we tijdens het Apple Event van woensdag inderdaad de nieuwe Apple TV te zien krijgen, dan toont Apple ons ook het prijskaartje, dat volgens de NYT rond de $150,- zal liggen. Zij spreken niet over twee verschillende edities, in tegenstelling tot eerdere geruchten dat er een 8GB en 16GB variant op de markt zou verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2015, 8:01
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple tv, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.