nieuwe-steve-jobs-film

Woz over nieuwe Steve Jobs-film: ‘Alsof ik echt naar Steve kijk’

De nieuwe Steve Jobs-film van Aaron Sorkin belooft iets heel moois te worden. Critici hebben positief gereageerd op een vroege versie van de film, waaronder ook Apple-medeoprichter Steve Wozniak.

nieuwe-steve-jobs-filmDe nieuwe Steve Jobs-film verschijnt pas dit najaar in de bioscoop, maar een kleine groep prominenten en critici mochten op het Telluride Film Festival alvast een blik werpen op de film. Wat blijkt: de film bleek in bijzonder goede smaak te vallen bij deze groep vroege kijkers. Ook Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, was diep onder de indruk toen hij de filmzaal verliet.

De film van Universal voelt vele malen authentieker aan dan de Steve Jobs-film uit 2013, vertelt Steve Wozniak aan Deadline:

Ik heb een ruwe versie gezien, waarbij ik het gevoel kreeg echt te kijken naar Steve Jobs en de rest van de groep, in plaats van naar acteurs. Alle lof gaat naar Danny Boyle en Aaron Sorkin, voor de manier waarop ze alles correct hebben neergezet.

Daarmee is Wozniak ook te spreken over Seth Rogen, de acteur die de rol van Wozniak vertolkt. De voormalig Apple-topman denkt dat Kate Winslet in haar rol als voormalig marketingbaas Joanna Hoffman veel awards kan winnen.

Niet alleen Woz is lovend over de nieuwe Steve Jobs-film: op veel filmwebsites zijn inmiddels lovende kritieken verschenen, waaronder op Deadline zelf:

De film sluit goed aan op Sorkin’s Oscar-winnende screenplay van The Social Network – maar is nog effectiever. Regisseur Danny Boyle zegt dat het script tweehonderd pagina’s telt en bomvol zit met dialoog waar alleen Sorkin zich in specialiseert. Het is alsof je naar een actiefilm kijkt die bijna alleen maar is gevuld met dialoog, een zeldzaam fenomeen in deze visueel ingestelde wereld.

Variety prijst het script en het regisseerwerk, waarbij wordt benadrukt dat acteur Michael Fassbender zijn rol als Jobs fenomenaal speelt:

Wat betreft Fassbender: hij neemt volledig bezit van het scherm voor de 125 minuten van de film. Medeacteurs Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbard, Katherin Waterston en John Ortiz bieden samen met anderen ontzettend veel kleur. Vooral Winslet en Rogen weten het karakter van Jobs goed te nuanceren.

Brad Bird, regisseur van onder andere The Incredibles en Ratatouille, tweet dat hij diep onder de indruk was. Hij denkt dat hij de komende tijd nog wel na zal denken over wat er in de film gebeurde.

De kritieken beloven veel goeds. We zullen echter nog even moeten wachten tot we zelf een oordeel mogen vellen: in oktober verschijnt de film in de Amerikaanse bioscoop, waarna we in Nederland op 3 december aan de beurt zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2015, 8:13
Categorie Apple
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.