iPhone-7-concept

‘De iPhone 7 wordt zo dun als een iPod touch’

De iPhone 7 zal zo dun worden als een iPod touch, voorspelt KGI-analist Ming-Chi Kuo. Ook zal Apple blijven vasthouden aan in-cell-technologie voor de schermen.

De iPhone 7 gaat een superdun toestel worden. Dat zegt Ming-Chi Kuo, een bekende Apple-analist die relatief zelden onzin uitkraamt. De iPhone die Apple in 2016 gaat aankondigen, zal Apple traditiegetrouw de behuizing weer flink gaan aanpassen. Qua dikte zal de iPhone 7 de huidige iPod touch gaan benaderen, met een behuizing tussen de 6 en 6,5 mm. De huidige iPhone 6 is 6,9 mm dun.

iPhone-7-concept

iPhone 7 wordt superdun

Kuo zegt ook dat Apple in de nieuwe generatie iPhone dezelfde Force Touch-technologie gaat toepassen, die we ook in de iPhone 6s zullen zien. Dat leidt hij af uit het feit dat toeleveranciers van Apple hevig hebben geïnvesteerd in de nieuwe schermtechnologie. Ook verkleint dit de kans dat Apple weer gebruik gaat maken van glas-op-glas-technologie en daarbij de schermresolutie opvoert naar 4K, zoals onlangs werd gesuggereerd. In plaats daarvan zal Apple waarschijnlijk vasthouden aan de in-cell-technologie. Dat brengt wel als beperking met zich mee, dat de schermpanelen niet veel groter kunnen worden en dat het scherm niet tot de rand kan doorlopen. Maar het geeft Apple wél de mogelijkheid om de toestellen nog dunner te maken. We hopen maar, dat daarbij ook een oplossing is gevonden om te voorkomen dat het toestel buigt.

‘Geen 4K-scherm in nieuwe iPhones’

De KGI-analist ziet voorlopig niet dat Apple overstapt op 4K-resolutie voor de iPhone. Door voor in-cell-technologie te kiezen kan Apple het toestel steeds dunner maken. Dit wordt bereikt door de aanraakgevoelige sensoren van het scherm samen te voegen met de lcd-laag.

Alles goed en wel, maar we zijn voorlopig eerst benieuwd wat Apple op 9 september gaat aankondigen. De iPhone 6s is nog niet eens officieel onthuld en er circuleren nu alweer de eerste geruchten over de iPhone 7. Tegelijk is dat ook niet vreemd, want terwijl wij zitten te popelen om de uiteindelijke specs van de iPhone 6s te horen, kijken ze in Cupertino alweer vooruit naar volgend jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2015, 22:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.