‘Nieuwe app Facebook laat je korte tijd foto’s delen’

Een nieuwe applicatie van Facebook zal het mogelijk maken foto's voor een korte tijd te delen. Dit schrijft AllThingsD.

Facebook CameraFacebook wil binnenkort een app uitbrengen waarmee je een foto voor slechts een vooraf vastgestelde tijdsperiode kunt delen. Dit stelt AllThingsD op basis van bronnen. Na de ingestelde tijd is een foto niet meer toegankelijk, waardoor er ook niet bijvoorbeeld foto’s van jou op het internet blijven hangen. De bron vergelijkt de functie met de iOS-applicatie Snapchat, die je op soortgelijke wijze gedeelde foto’s een tijdslimiet laat geven. De nieuwe app zou voor het einde van het jaar nog verschijnen.

Snapchat verwijdert een foto nadat de klok op nul staat uit zowel de iPhone-applicatie als van de servers van de fotodienst. De nieuwe Facebook-app zou je hetzelfde laten doen via privéberichten op het sociale netwerk. Door de persoon wie je een foto wil sturen ingedrukt te houden, verschijnt er een timer waarop je kunt instellen hoe lang een foto gedeeld kan worden.

De nieuwe app zou ervoor zorgen dat Facebook in totaal vijf applicaties in de App Store heeft staan: de Facebook-app, Facebook Messenger, Facebook Camera, Facebook Paginabeheer en de Snapchat-variant. Officieel is Instagram zelfs nog een zesde app van Facebook. Het is wel enigszins opmerkelijk dat de nieuwe app niet gewoon deel zal uitmaken van één van de bestaande apps: de hoofdfunctie haakt in op zowel privéberichten als foto’s, waardoor Facebook Messenger en Facebook Camera zich er ook prima voor lenen.

Downloaden: Snapchat (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2012, 10:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen facebook, snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.