iPhone 5 twee miljoen keer in China verkocht

De iPhone 5 is in het eerste verkoopweekend in China twee miljoen keer verkocht. Dit maakte Apple bekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5De iPhone 5 is afgelopen weekend bij de introductie in China 2 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dit heeft Apple bekendgemaakt. Bij de verkoop maakte Apple gebruik van een reserveringssysteem. Klanten konden een dag voor de verkoopstart aangeven dat ze een iPhone 5 wilden kopen, waarna ze bericht kregen wanneer ze hem kunnen ophalen. Hierdoor stonden er ook minder lange rijen voor de winkels in China. Eerder zorgde de verkoopstart van nieuwe Apple-producten voor rellen tussen de vele wachtenden.

Tim Cook stelt het volgende over de verkoop in China:

De reactie van klanten op de iPhone 5 in China was fantastisch, waardoor er een nieuw verkooprecord in het eerste weekend in China is gevestigd. China is een ontzettend belangrijke markt voor ons.

Dat China voor Apple belangrijk is, wisten we eigenlijk al. Eerder noemde Cook het al Apple’s op één na grootste afzetmarkt. Toen de online voorverkoop van de iPhone 5 in een eerste aantal landen begon op 14 september, werd hij binnen 24 uur ook 2 miljoen keer verkocht. Een aantal dat alleen China dus in een weekend tijd ook wist te behalen. Op 14 september werd de iPhone verkocht in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2012, 10:43
Categorie Apple
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.