‘Smartphone-penetratie van 55 procent in grote EU-landen’

Vijfenvijtig procent van de mensen in grote Europese landen hebben inmiddels een smartphone. Dit blijkt uit onderzoek van comScore.

iPhone UKHet Britse onderzoeksbureau comScore heeft de smartphonemarkt in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland onder de loep genomen en trekt daaruit een aantal interessante conclusies. Zo zou het aantal smartphone-bezitters met 13 procent zijn gegroeid ten opzichte van vorig jaar, waardoor 54,6 procent van de bewoners van de EU-landen nu met een smartphone rondloopt. Apple doet het volgens comScore vrij goed in het Verenigd Koninkrijk: Apple is marktleider met een marktaandeel van 28 procent.


In Engeland staat Samsung op de tweede plek, met 24 procent van de markt. Deze verhoudingen zouden volgend jaar wel zomaar eens kunnen veranderen: het marktaandeel van Samsung is het afgelopen jaar met 12,8 procent gestegen, terwijl Apple slechts met 1,5 procent steeg.

iOS is volgens comScore minder wijdverbreid dan Android: Google’s besturingssysteem staat op 46,6 procent van de smartphones geïnstalleerd. Daar staat tegenover dat Android op smartphones van meerdere fabrikanten staat, terwijl iOS enkel gevonden kan worden op iDevices van Apple. iOS en Android zijn nog steeds de populairste mobiele besturingssystemen voor smartphones in Engeland. Onderaan de lijst staat Microsoft met slechts 3,1 procent van alle smartphones, terwijl Symbian in het afgelopen jaar is gedaald naar 6,4 procent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.