Nieuw patent wijst op Facebook-integratie in iPhone OS

Uit een nieuw patent dat is toegewezen aan Apple blijkt dat men door middel van zogenaamde workflows interactie tussen gebruikers van sociale netwerken wil vereenvoudigen.

FacebookHet eerder verschenen nieuws dat Apple het sociale netwerk Facebook in iPhone OS 4 wil integreren blijkt meer dan een uit de lucht gegrepen gerucht. Patently Apple ontdekte een recent toegewezen patent met details over deze nieuwe mogelijkheden. Hieruit blijkt dat Apple een diepgewortelde integratie van sociale netwerken voorziet die het mogelijk maakt om data tussen verschillende apparaten te synchroniseren.


Het patent werd al in 2008 bij het Amerikaanse Patent Office ingediend, maar is pas op 1 april 2010 officieel aan Apple toegewezen. Doel van het patent is om de uitwisseling van activiteiten via sociale netwerken te versimpelen. Apple beoogt dat te doen door het creëren van een zogenaamde workflow tussen twee of meer apparaten. Een voorbeeld van zo’n activiteit is het ontvangen van een digitaal visitekaartje waarvan je de contactpersoon aan een willekeurig sociaal netwerk wilt toevoegen. Door voor die activiteit een workflow te maken, kun je de taak op beide apparaten (bijvoorbeeld een iPhone en een computer) laten uitvoeren.

Nieuw patent wijst op Facebook-integratie in iPhone OS

Workflows kunnen bestaan uit verschillende acties die afzonderlijk van elkaar geconfigureerd, gerangschikt en automatisch uitgevoerd kunnen worden. Voor sommige acties, zoals toestemmen of weigeren, is interactie van de gebruiker echter nog wel vereist. Hoewel social networking in de breedste zin van het woord centraal staat in het patent, wordt eigenlijk alleen Facebook specifiek genoemd. In het patent wordt beschreven hoe je een nieuwe contactpersoon, met behulp van de vCard-informatie op zijn telefoon, ook meteen aan je Facebook-account kan toevoegen. Het is zelfs mogelijk om je eigen informatie terug te sturen zodat hij ook meteen al jouw informatie binnen handbereik heeft.

Een ander voorbeeld is het synchroniseren van agenda’s van verschillende familieleden. Hiervoor beschrijft het patent een situatie waarbij twee iPhones bij elkaar in de buurt zijn en vervolgens automatisch de agenda’s op beide toestellen met elkaar synchroniseren. Apple beschrijft in het patent verschillende situaties waarin de workflows ingezet kunnen worden, zoals een thuissituatie voor het opstellen van een boodschappenlijstje of een educatieve oplossing waarmee huiswerk bij een docent ingediend kan worden en vervolgens automatisch de volgende opdracht wordt gedownload.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.