Newber-ontwikkelaar wil met handtekeningenactie fair policies voor de App Store afdwingen

De ontwikkelaar van Newber organiseert op Macworld een handtekeningenactie om te zorgen dat iPhone-ontwikkelaars eerlijker worden behandeld door Apple.

Newber goedkeuringGisteravond vond in San Francisco het evenement ShowStoppers plaats. Op dit persevenement kon je van een aantal bedrijven alvast persoonlijk te horen krijgen wat er vanaf vandaag zoal op de beurs te bekijken is. Truphone was erbij, maar ook accessoirefabrikant iSkin en comicsaanbieder Uclick. Een opvallende aanwezige was FreedomVoice Systems, die meteen de gelegenheid aangreep voor een handtekeningenactie. Eigenlijk had FreedomVoice System tijdens Macworld de nieuwe applicatie Newber willen aankondigingen, maar na drie maanden is nog steeds niet duidelijk of de applicatie ooit in de App Store verkrijgbaar zal zijn. De ontwikkelaars wachten al sinds 2 oktober.

We hebben in september voor het eerst aandacht besteed aan de betaversie van Newber. In december bleek dat FreedomVoice Systems al een half miljoen in de ontwikkeling van Newber had gestoken. Deelname aan Macworld Expo was blijkbaar ook al geregeld, maar het bedrijf heeft nu niets om te laten zien. Met een sticker- en handtekeningenactie probeert FreedomVoice nu aandacht te vragen. Inzet van de actie zijn ‘Fair Policies for the Apple App Store’, zoals de sticker vermeldt.

Newber breidt de telefoonfunctie van de iPhone uit: je kunt een tweede (zakelijk) nummer aan je iPhone koppelen en gesprekken tussen de iPhone en een vaste telefoon heen- en weerschakelen. Met behulp van GPS wordt automatisch bepaald naar welke vaste telefoon het gesprek moet worden doorgeschakeld: thuis op je privénummer, op je werk naar je zakelijke nummer bijvoorbeeld. Waarom Newber nog steeds niet is goedgekeurd blijft duister: FreedomVoice Systems heeft alleen standaardmailtjes ontvangen waarin wordt aangekondigd dat er extra tijd nodig is voor de review.

Meer info: My Newber

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2009, 10:03
Categorie Apps
Onderwerpen actie, app store, handtekening, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.