Macworld 2009: volg de liveblog via iPhoneclub

Vanavond vanaf 18:00 uur kun je terecht op iPhoneclub voor een live verslag van de Macworld-keynote. Wij zijn in de zaal aanwezig om alle aankondigingen zonder omweg op je scherm te krijgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MacworldVanavond om 18:00 uur Nederlandse tijd is het zover: dan vindt in San Francisco de Apple-keynote plaats. Natuurlijk zijn wij net als vorig jaar erbij aanwezig om live verslag te doen via een liveblog. We hebben gisteren onze badges opgehaalden zullen vanuit de zaal alle aankondigingen zo snel mogelijk op je scherm proberen te krijgen. Daarmee zijn we ongetwijfeld sneller dan websites die ‘live’ meebloggen wat er op Engelstalige websites zoals Gizmodo is verschenen. We zullen binnen en buiten de zaal verslag doen in tekst en foto’s.

Om te voorkomen dat de webserver het begeeft zullen we tijdens de liveblog alle reacties op het liveblog-artikel doorsturen naar het forum. Daar is straks een apart discussietopic te vinden waar je ook verzoeken kunt achterlaten: heb je vragen over de producten die worden aangekondigd dan zullen we proberen om daar zo snel mogelijk een antwoord op te krijgen. Na afloop van de keynote kun je natuurlijk wel weer gewoon op de frontpage reageren.

macworldOok zullen we voorafgaand en na afloop van de keynote foto’s publiceren: vooraf een overzicht van de drukte bij het Moscone-conferentiecentrum en achteraf foto’s van de keynote zelf.

Een steeds terugkerende vraag bij dit soort evenementen is: waar kan ik de keynote via een live videostream volgen? Misschien zijn er dit jaar bezoekers die via diensten zoals Qik proberen een live-videostream te doen, maar met honderden mobiele telefoongebruikers in de zaal is het de vraag of dat gaat werken. Websites die wel beloven een live videostream te gaan uitzenden, laten vaak alleen beelden zien van een eigen kantoor, waar een stel mensen de gebeurtenissen van commentaar voorziet. Mocht je toch een live-videostream hebben gevonden: laat het weten in de reacties op het forum, want wij hebben tijdens het bloggen waarschijnlijk toch geen tijd om ernaar op zoek te gaan.

Wil je de keynote liever via meerdere websites volgen: bij OMT (ook aanwezig in SF) kun je je abonneren op een sms-dienst waarbij je de hoogtepunten op je telefoon krijgt toegestuurd. Maar er zijn natuurlijk nog meer websites die live verslag doen:
Gizmodo
Engadget
Apple Matters
MacRumors
SteveNote Live
Arstechnica.com

Bij de volgende websites weten we niet of ze daadwerkelijk aanwezig zijn of een samenvatting maken van wat er op andere websites verschijnt, maar er is in ieder geval keuze genoeg:
Apple Gazette
Appletell
Daily Tech Talk
Loop Rumors
Mac Scoop
MacSpark
MacTeens
PomCast
Stuff
Uneasy Silence
World of Apple

Wat we kunnen verwachten? Er zijn op internet al genoeg lijstjes met voorspellingen gepubliceerd. Het nieuwste gerucht is een Mac mini met 1 terabyte opslagruimte. Wij laten het er voorlopig maar bij en laten ons vanavond om 18:00 uur (voor ons: morgenochtend 9:00 uur) graag verrassen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:05
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen keynote, macworld, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.