Truphone op de iPhone werkt nu ook buiten Wi-Fi om

Truphone is nu niet meer afhankelijk van een Wi-Fi-netwerk. Het is nu mogelijk om via het GSM-netwerk te bellen, voor tarieven die bij roaming heel wat lager liggen dan normaal.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

truphoneEen paar dagen geleden was Truphone in het nieuws omdat ze een belapplicatie voor de iPod touch hadden uitgebracht. Nu hebben ze weer iets nieuws: je kunt Truphone gebruiken buiten een Wi-Fi-netwerk om. Bellen via het GSM-netwerk dus, op een manier die al met Jajah mogelijk was. Je start een lokaal telefoongesprek, die vervolgens wordt gerouteerd via de VoIP-netwerken van Truphone naar de ontvangende partij. Daar wordt eveneens een lokale telefoonverbinding gebruikt. Bellen kost daardoor in Nederland 6 dollarcent per minuut naar vaste lijnen en 30 dollarcent per minuut naar mobiele nummers.


Het versturen van een SMS-bericht kost $0,20 en bellen naar andere Truphone-gebruikers is vanzelfsprekend gratis. De applicatie zou ook geld kunnen besparen wanneer je in het buitenland op vakantie bent – tenminste wanneer je mobiele operator geen extra kosten in rekening brengt voor roaming als je lokaal belt. Bij AT&T is het bijvoorbeeld het geval. Toen Truphone voor het eerst beschikbaar kwam, was het alleen mogelijk om via Wi-Fi te bellen. Dat je geen Wi-Fi meer nodig hebt is handig, maar wat de meeste mensen het liefste zouden willen is gratis bellen via hun 3G-dataverbinding. Dat staan de operators liever niet toe.

Meer info: Truphone Blog: Truphone on the iPhone now works without Wi-Fi

Nog even terugkomend op het eerdere bericht over Truphone voor iPod touch: we hebben daarover teleurgestelde reacties binnengekregen van mensen die het nieuws op Nu hadden gelezen en het jammer vonden dat wij er helemaal geen aandacht aan hadden besteed. Maar dat hebben we wel gedaan.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.