Smart Keyboards voor iPad Pro

Nederlandse versie van Smart Keyboard voor iPad Pro nu verkrijgbaar

Apple heeft een Smart Keyboard met Nederlandse toetsenbordindeling uitgebracht voor de iPad Pro, zodat je in eigen taal makkelijker kunt typen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wilde je een Smart Keyboard voor je iPad Pro, dan was je tot nu toe aangewezen op de Amerikaanse toetsenbordindeling. Tot vandaag, want Apple heeft voor de 9,7-inch en 12,9-inch iPad Pro nu ook internationale versies uitgebracht, waaronder een Nederlandse toetsenbordindeling. Ook Brits Engels, Frans (AZERTY), Spaans, Italiaans en zelfs Arabisch zijn nu verkrijgbaar.


Smart Keyboards voor iPad Pro

Smart Keyboard met Nederlandse toetsenbordindeling

Het Smart Keyboard is een beschermhoes waarin meteen een toetsenbord is verwerkt. De indeling van de internationale versies is grotendeels hetzelfde, met een paar aanpassingen, vooral bij de Enter-knop. Zoals je op de afbeeldingen hieronder ziet heeft de Amerikaanse indeling een vrij kleine horizontaal geplaatste Enter-toets:

Smart Keyboard VS

De Nederlandse indeling heeft een verticaal geplaatste Enter-toets met een ‘haakje’:

Nederlandse versie van het Smart Keyboard.

Er zijn echter meer kleine verschillen:

  • Het toetsenbord met de Amerikaanse indeling heeft 64 knoppen, terwijl de Nederlandse versie er 65 heeft. De knop helemaal linksboven is alleen beschikbaar op de Nederlandse versie.
  • De Nederlandse versie heeft een €-teken bij de 2-toets.
  • De knop die op de Amerikaanse versie linksboven zit, is in de Nederlandse versie verplaatst naast de linker Shift-knop. Deze is daardoor fors kleiner dan in de Amerikaanse versie.
  • De knop met de aanhalingsteken is iets kleiner in de Nederlandse versie.
  • De tekst op de Tab-, Caps Lock-, Shift-, Backspace- en Enter-knop is bij de Nederlande versie vervangen door tekens.

Goed nieuws voor de Belgen: zij kunnen nu ook een AZERTY-versie van het toetsenbord in huis halen.

De prijs van de modellen is nog steeds hetzelfde: voor het Smart Keyboard voor de 9,7-inch iPad Pro betaal je €169 in de Apple Store (vergeet niet om de Nederlandse indeling te kiezen in het bestelproces) en voor het Smart Keyboard voor de 12,9-inch iPad Pro betaal je €179 bij Apple.

Lees ook wat we vinden van deze toetsenbordhoes door ons Smart Keyboard-review te lezen:

Ondertussen blijft Apple de iPad Pro stevig promoten als vervanger van een laptop. Eerder vandaag verscheen verscheen een reclamefilmpje waarin Apple de iPad Pro presenteert als de ideale meeneemcomputer. Misschien is dat ook de reden dat er nog zo weinig updates voor MacBooks uitkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen ipad pro, smart keyboard, toetsenbord
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.