Twitter werkt nu met sneltoetsen op je iPad

Twitter heeft de mogelijkheid om sneltoetsen te gebruiken toegevoegd aan de iPad-versie van de Twitter-app. Het activeren van deze sneltoetsen vereist echter wel enige moeite.

twitter-ipad-sneltoets
Supersnel tweets intikken kan vanaf vandaag nog sneller als je een iPad hebt. De iOS-versie van de Twitter-app heeft een update gekregen en daarmee is het mogelijk om sneller een nieuwe tweet te starten of tussen tabbladen te wisselen op de iPad.

Sneltoetsen in Twitter

Als je de update-omschrijving van de Twitter-app bekijkt, lijkt er niets aan de hand. “Not too much has changed”, schrijven de makers. “But enough to warrant an update. Happy Tweeting!”

Kijk je verder, dan blijkt de iPad-versie een nieuwe functie te hebben gekregen. Je hebt er overigens wel een Bluetooth-toetsenbord of Smart Keyboard voor nodig.

iOS-engineer Amro Mousa liet via een tweet weten dat de sneltoetsen erin zitten. De hashtag #hackweek wekt de indruk dat de nieuwe functie is ontstaan tijdens Twitter’s Hack Week, een week waarin medewerkers allerlei ideeën mogen uitwerken.

twitter-sneltoets-startpagina

Echter gaat het gebruik van de sneltoetsen niet geheel zonder slag of stoot. Normaal gesproken hou je de Command-toets ingedrukt om de verschillende sneltoetsen in beeld te krijgen, maar dat werkt in Twitter niet direct. De functie is namelijk niet meteen beschikbaar, want bij onze test moesten we de sneltoetsen zelf activeren. Hiervoor dien je de app een paar keer af te sluiten en opnieuw op te starten. Wat ook helpt is het volgende:

 1. Open in de Twitter-app de zoekfunctie en hou daar de Command-toets ingedrukt. Mogelijk verschijnt hier nu een venster met de sneltoetsen.
 2. Lukt dit nog niet, dan kun je het ook proberen in het componeer-venster. Tik rechtsboven op het icoontje om een tweet te tikken en hou daar de Command-toets ingedrukt, desnoods met het zoekscherm op de achtergrond.
 3. Als het goed is werken de sneltoetsen nu op de juiste manier, ook in je Twitter-tijdlijn. Lukt het nog steeds niet, sluit de app dan een paar keer af.

twitter-sneltoets-nieuw

In totaal gaat het om meerdere toetsencombinaties die tijdens verschillende schermen te gebruiken zijn. Het gaat om de volgende combinaties:

 • Command+N – start een nieuwe tweet
 • Command+Shift+] of [ – blader door de tabbladen
 • Command+W – sluit de huidige tweet (bij componeren)
 • Command+R – beantwoord een tweet (bij tweetdetails en DM)

  iCulture Verified

  Leuk eigen nieuws is trouwens dat iCulture sinds deze week een Verified-vinkje heeft gekregen, zodat je zeker weet dat wij het zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 9:40
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.