Siri-Apple-Music

Nederlandse Siri en Apple Music: wat werkt en wat kan er beter?

Een van de manieren waarop je Apple Music kunt bedienen is middels je stembanden en Siri. Ook met de Nederlandse spraakassistent is dit mogelijk, maar loop je nog wel regelmatig tegen problemen aan.

Teler-Swift

Bij Apple Music heb je de mogelijkheid om met Siri het afspelen van muziek te bedienen. Het werkt via de vernieuwde Muziek-app die vanaf iOS 8.4 beschikbaar is. Er zijn handige commando’s aan Siri toegevoegd voor Apple Music. Maar nog niet al die commando’s werken even makkelijk.

Siri heeft moeite met artiestennamen

Bij het testen van Siri-commando’s blijkt wel dat de Nederlandse versie van Siri soms moeite heeft met het herkennen van Engelse artiestennamen. Zo kwamen we meerdere malen terecht bij Nederlandse nummers als we naar een buitenlandse band zochten, of werd de voornaam van een artiest omgevormd tot een Nederlandse term. Taylor Swift wordt bijvoorbeeld keer op keer veranderd in ‘Telers Swift’, terwijl we het toch echt goed uitspreken. Tegelijkertijd werken namen als Kanye West, Michael Jackson en Paul McCartney wel goed.

Lees ook: Siri in het Nederlands, zo werkt het.

Siri-Offline-Beschikbaar Siri-Voeg-toe-aan-bibliotheek

Offline opslaan en muziek herkennen werkt stroef

Ook bij het offline beschikbaar maken van nummers lopen we met de Nederlandse Siri tegen problemen aan. Herhaaldelijk en op verschillende manieren aan Siri vragen of een nummer offline opgeslagen kan worden, levert alleen verwarrende antwoorden op. Dat zul je dus handmatig moeten doen. In ons artikel kun je lezen hoe dit werkt.

Ook werkt het herkennen van muziek niet altijd, omdat Siri -bijvoorbeeld als Beats 1 opstaat- gaat luisteren om een nummer te herkennen. Vervolgens hoort hij niks, omdat Siri de radiozender automatisch pauzeert als je iets vraagt.

Siri weet heel wat van muziek

Een voordeel van Siri na de komst van Apple Music is wel dat je muziek niet op je iDevice hoeft te staan om het af te spelen. Heb je zin om naar Muse te luisteren maar staat het nieuwste album niet op je toestel? Vraag of het nieuwste album van Muse afgespeeld kan worden en je begint direct met luisteren naar Drones.

Siri-Speel-hierna Siri-Populairste-nummers

Nog te onbetrouwbaar voor consequent gebruik

Naast bovengenoemde problemen, zijn er ook commando’s die wel van pas komen als je Siri handsfree wilt bedienen. Zo kun je nummers skippen en pauzeren, of snel wat opzetten door te vragen naar ‘De beste nummers uit 2005’. Ook is het fijn dat Siri niet lang na hoeft te denken om met een resultaat te komen. Zo schakelt de spraakassistent snel tussen je lokale muziekbestanden en het online aanbod van Apple Music.

Het grote probleem op dit moment is dus dat in ieder geval de Nederlandse Siri op het moment te onbetrouwbaar is om consequent te gebruiken, tenzij je precies weet wat wel en niet werkt. Als je alleen Taylor Swift luistert, kun je voorlopig dus misschien beter even overschakelen naar de Engelse Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2015, 16:43
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen apple music, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.