Apple-Museum

Italiaans Apple-museum met 10.000 ‘kunststukken’ opent eind november

In Italië gaat op 28 november een enorm Apple museum open met meer dan 10.000 objecten die de volledige geschiedenis van Apple uitbeelden. Heb jij al vakantieplannen gemaakt?

Apple-Museum

Apple heeft door de jaren heen tal van producten op de markt gebracht en die lijst wordt alleen maar langer. In het Italiaanse Savona zullen rond de 10.000 Apple (gerelateerde) producten een permanente verblijfplaats krijgen, zodat de historie straks op één plek bij elkaar staat in een museum. In het Nederlandse Orvelte bevindt zich ook al een dergelijk Apple-museum. Maar mocht je meer in zuidelijke richting op vakantie gaan, dan heb je nu een interessante tussenstop voor Apple-fans.

Het All About Apple Museum verkast al dertien jaar van locatie naar locatie, maar nu heeft in Savona een vaste plek gevonden. Op 28 november opent het museum daar haar deuren, zodat je meer dan duizend computers, tweehonderd monitoren en 150 printers kunt bekijken én gebruiken.

All About Apple Museum met werkende apparaten

Alle apparaten die je in het All About Apple Museum tegenkomt werken namelijk nog. Naast apparaten zijn er ook reclames, tijdschriften en accessoires te vinden die met Apple te maken hebben.

Apple-Museum

Als je het iets te ver vindt gaan om een vakantie te boeken naar Savona, kun je ook terecht op de website van het museum. Daar kun je de items van het museum bekijken, inclusief extra achtergrondinformatie en een fotogalerij. ZDNet nam alvast een kijkje in het museum en heeft een uitgebreide fotoserie online gezet.

Zoals je op de foto’s kunt zien komt de gehele Apple-historie aan bod, wat het een interessante trekpleister maakt voor mensen die ook eens met Apple’s producten aan de slag wil die al jarenlang niet meer verkrijgbaar zijn. Wil je liever in Nederland kijken? In het Apple Museum Nederland kun je van donderdag t/m zondag terecht van 11:00 tot 17:00 uur. Ook bij dit museum mag je alles aanraken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2015, 12:58
Categorieën Achtergrond, Mac & macOS
Onderwerpen geschiedenis, museum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.