Apple Watch Nationale Parken-uitdaging

Verdien stickers met de Nationale Parken-uitdaging

Apple viert het bestaan van de Nationale Parken met een uitdaging: verdien stickers en badges door 5,6 kilometer te lopen of te rolstoelen.

Apple heeft iets te vieren: om het bestaan van Amerika’s Nationale Parken te vieren gaan ze stickers en badges weggeven aan iedereen die een uitdaging volbrengt. Het gaat om een afstand van 3,5 mijl (5,6 kilometer) die je op 15 juli moet afleggen.

Apple Watch Nationale Parken-uitdaging

Update 13 juli: de nationale Parken-uitdaging is nu te vinden in de Activiteit-app op je iPhone. Je hoeft hiervoor niet je regio-instellingen aan te passen.

Nationale Parken-uitdaging

Apple viert het bestaan van de Nationale Parken met awards en stickers voor iMessage. Je moet de uitdaging van 5,6 kilometer uitvoeren door te wandelen, hardlopen of met de rolstoel te rollen. De afstand van 5,6 kilometer is bewust gekozen, omdat het de afstand is van Old Faithful naar Mallard Lake in Yellowstone National Park.

Het gaat om Amerikaanse Nationale Parken, maar gelukkig kun je de uitdaging ook doen als je in Nederland of België woont. Je hoeft hiervoor niet je regio-instellingen aan te passen, zoals voorheen het geval was.

Nationale Parken-uitdaging

Apple doneert aan Nationale Parken

Het blijft niet alleen bij stickers, maar Apple zal van elke aankoop die met Apple Pay bij een Apple Store wordt gedaan $1 doneren aan de Stichting Nationale Parken. De opbrengst wordt gebruikt om de parken te onderhouden.

Nationale Parken: badges

Tim Cook heeft uitgelegd dat Apple de actie vooral organiseert om de wereld beter achter te laten. Vandaar dat ze het in juli extra makkelijk maken om iets te doneren, al is het natuurlijk wel een dure manier om dat via de Apple Store te doen, want de donatie van $1 geldt per aankoop. Je kunt goedkoper rechtstreeks doneren aan de natuurorganisaties.

Verder zal Apple in de App Store aandacht vragen voor apps die te maken hebben met de Nationale Parken in het hele land. Vanaf zaterdag 1 juli gaat het festijn van start, op hetzelfde moment dat de Tour de France begint.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2017, 9:50
Categorie Achtergrond
Onderwerpen milieu, natuur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.