Reacties voor: Nano-simkaart zelf knippen (handleiding)

Handleiding voor het knippen van een nano-simkaart. Met een bestaande micro-simkaart, een schaar en schuurpapier kun je zelf een nano-simkaart knippen.
Lees het complete artikel → Nano-simkaart zelf knippen (handleiding)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
35 reacties
 1. Als je een toestel van €600,- of meer aanschaft, zijn er dan mensen die echt gaan besparen op dat tientje wat een nano-simkaart kost? Met alle risico’s van dien, dat het net niet past en je je dure toestel ermee vernaggelt?

 2. @Marcel: ik heb zelf een telecomwinkel op urk, en als er een klant bij mij een iphone van €600 aanschaft ga ik geen geld vragen voor een nieuwe sim… komt er iemand die hem van internet besteld heeft ook niet, meestal pikken ze dan wel een accesoire mee. (stukje service)

 3. Heb daarnet gewoon gratis een nanosimkaart meegekregen van mobistacenter( belgie)

 4. Ik ga echt zelf niet klootte.
  Wil een iPhone 5 32 gb, is ff een aanschaf van €750 en idd dan kan eventueel dat tientje er ook wel vanaf.

 5. Haha! Als je dit leest, haak je toch direct af! Even lekker langs je provider en een kaartje kopen, lijkt me.

 6. Kaartje was geen tientje bij HI maar 20,- en ik had toch een duosim, dus kon wat risoco nemen. Werkt perfect deze truc, ik heb er tijden mee gedaan. Maar inmiddels mijn abbo verlengt en dus gelijk een microsim gevraagd. Omdat ik verder geen nieuw toestel hoefde, kreeg ik die gratis.

  Het gaat mij niet zozeer om het geld als wel dat ik het onzin vind te betalen voor iets wat de provider niks kost, en waar ik bovendien al maandelijks genoeg heen breng.

 7. Knippen zal voor velen wel moeten omdat er nog amper beschikbaarheid is.

 8. Mijn microsim in nog geen 10 minuten op maat geknipt tot nano formaat, werkt nog steeds in mijn tijdelijke 3gs dus zal volgende week ook wel in mijn iphone 5 64 gb werken 🙂

 9. Origineel geplaatst door Hans
  Mijn microsim in nog geen 10 minuten op maat geknipt tot nano formaat, werkt nog steeds in mijn tijdelijke 3gs dus zal volgende week ook wel in mijn iphone 5 64 gb werken

  Hoe heb jij de nano sim in je 3gs gekregen? Deze is toch te klein voor de 3? Zijn er al adapters op de markt dan voor van nano naar de micro sim te gaan? En deze micro dan weer naar de originele?

  Thx

 10. Ik haal wel gewoon een gratis kaartje bij de provider, Met me htc one x moest ik ook van simkaart wisselen en kreeg gewoon gratis een kleinere simkaart.

  Ze vroegen heb je je contacten op de sim ik zeg nee bij google, Oke anders konden we hem knippen maar dan geef ik je gewoon een nieuwe simkaart.
  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan 🙂

 11. Pffffffffff,weer een andere kaart,het moet toch altijd maar weer geld kosten!!En dan die prijzen voor zo’n nieuwe Iphone,is toch niet normaal meer. Straks nog ff 3% btw erbij.Mensen waar doen jullie het allemaal van???

 12. Origineel geplaatst door Wikke
  Origineel geplaatst door HansMijn microsim in nog geen 10 minuten op maat geknipt tot nano formaat, werkt nog steeds in mijn tijdelijke 3gs dus zal volgende week ook wel in mijn iphone 5 64 gb werken Hoe heb jij de nano sim in je 3gs gekregen? Deze is toch te klein voor de 3? Zijn er al adapters op de markt dan voor van nano naar de micro sim te gaan? En deze micro dan weer naar de originele?Thx

  Ja, er zijn nano simadapters, maar deze zit gewoon ietwat los in de microsim adapter, voorzichtig in de 3gs geschoven en het werkt gewoon. Heb ook nog geprobeerd of ie er weer uit kon, ook dat lukte.

 13. Ben vandaag naar Vodafone gegaan met de vraag over de nano simkaart. Deze hadden ze nog niet. Hij heeft me op de lijst met reserveringen gezet, en wordt gebeld zodra ze deze binnen krijgen. Ook zag ik een tabblad staan met iPhone 5 reserveringen 🙂

 14. Hopelijk komt vodafone nu wel meteen ook met een duo sim oplossing. Dat kon 2 jaar geleden niet met een microsim voor de iphone4. Heb toen maar 1 van m’n duo sims klein geknipt. Werkt al 2 jaar prima. Zie me hem echter niet met schuurpapier behandelen tot nanosim.

 15. Wat voor schuurpapier adviseren julie te gebruiken?

 16. Hmm nu kunnen telfort en vodafone nog steeds geen micro duo sim leveren, dus nano duo (of 1 nano 1 normale ( voor de mifi) zal zeker een probleem worden denk ik..

 17. @Rick: Vodafone levert een combi duo sim: 1 micro + normale sim. Mifi vind ik imho onzin omdat de iPhone een hotspot functie standaard ondersteunt + bij jailbreak nog meer opties.

 18. Provider Ben levert uberhaupt geen micro, laat staan nano-sims. Knippen was de truc. Werkt perfect

 19. @suzannu: Ik heb op dit moment een microsim van Ben in mijn iPhone 4. Over de nanosim waren ze zich nog aan het bedenken volgens een post op hun facebookpagina. Mischien duurt het wat langer, maar ze gaan hem vast wel leveren.

  En anders schuur ik hem wel, heb het wel eens eerder gedaan voor de eerste iPhone, toen had ik een extra printje+chipje bovenop de sim, toen moest hij ook dunner geschuurd worden om de boel weer de iPhone in te krijgen.

 20. De link hierboven naar het schema in PDF werkt niet.
  Waar wel te zien?

 21. De link naar het schema in PDF zoals in het artikel boven werkt niet. Waar wel te zie n?

 22. Ik heb m’n micro sim ook gewoon uit een sim geknipt. Even temptatie gedownload ne geprint en knippen maar. Heb geen zin om dat bij een telefoon winkel te laten doen. Maar aan een nano sim zou ik me niet wagen… Moet je provider natuurlijk wel nano sims hebben….

 23. Voorlopig heb ik nog geen plannen voor de iPhone 5. Maar als ik er een ga halen, ga ik eerst m’n micro-simkaart bijknippen. Mislukt het, dan kan ik altijd nog een nano aanvragen. Lukt het wel , dan ben ik eerder klaar en heeft het me niets gekost.

 24. Ik heb problemen gehad met een door een Hi-winkel medewerker naar micro-sim geknipte simkaart. Doordat de gebruikte tang toch net even wat meer van de sim afknipte bleef deze niet goed in de sim-houder van mijn iPhone 4s zitten waardoor deze vast zat in mijn toestel. Voor mij geen geknipte sim- kaarten dus…

 25. Voor diegenen die nog een pdf zoeken van hoe ze moeten knippen:

  http://www.airportal.de/How_to_cut_Mini_and_Micro_SIM_to_Nano_SIM.pdf

  Ik hoop volgende week toch wel een sim only nano sim te kunnen krijgen, anders wordt het ook knippen voor mij..

 26. gelukt 🙂 thnx iphoneclub

 27. Gelukt, yippee!

 28. Iemand hier ervaring met het knippen en het daarna ook daadwerkelijk functioneren in een iphone5….

 29. Heeft iemand ervaring met een simkaart van Ben te knippen?
  Hett gaat om van micro sim naar nano sim voor de iphone 5 met een simkaart van Ben

 30. Zojuist mijn 4 jaar oude t-mobile MiniSIM geknipt volgens de link op deze pagina (http://www.airportal.de/How_to_cut_Mini_and_Micro_SIM_to_Nano_SIM.pdf, btw, iPC, de url staat op ‘a htef’ ipv ‘a href’ en is niet klikbaar!).

  Omdat het een minisim is moet je over de gouden connectors knippen. Het is gelukkig helemaal goed gegaan, en kan nu aan de slag met mijn iPhone 5!

 31. Ik heb ben en die hadden geen nano sim. Dus het was of knippen of half jaar wachten en heb met succes mijn simkaart verknipt

 32. @suzannu: Hoe heb je je ben simkaart geknipt? Want mijne wordt helaas niet herkend… Thanks!

 33. @Marcel: Ik heb een vraagje, ik heb nu nog een simkaart van de Iphone 4S ik wil het risico niet nemen om zelf te gaan knippen, kan ik deze inruilen of kopen met mijn eigen nummer te behouden?

 34. Heb hier een macro, micro en nano chipkaart liggen, maar de chip op de nano is aanzienlijk kleiner dan op de micro-sim.
  Niet zelf gaan knippen dus, want dan knip je je chip doormidden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.