iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: VARAgids, Ster Extra, Fieldrunners 2 HD en meer

De leukste en beste nieuwe apps voor de iPad, zijn deze week onder andere: de drumles-app iKdrum, een kunstzinnig golfspelletje Wonderputt en nog veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

VARAgids iPad indexElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week heeft de VARA een eigen tv-gids met het magazine uitgebracht voor de iPad, is de populaire tower-defense game Fieldrunners 2 uitgekomen en kan je tijdens reclames profiteren van extra aanbiedingen met Ster Extra.

AG Spelling in beeld iPadSpelling in beeld – Zo aan het begin van een nieuw schooljaar, wemelt het van de nieuwe Nederlandse leerzame applicaties voor de iPad en iPhone. De vorige week behandelde maar plotseling verdwenen applicatie Werkwoordspelling is weer te downloaden op de iPad en op zustersite iPhoneclub schreven we al over Dees en Tees, een universele app die je helpt met vervoegingen van werkwoorden achterhalen. Een nieuwe toegankelijke en algemene app die helpt bij Nederlands is Spelling in beeld. De app van uitgeverij Zwijssen behandelt 23 spellingsthema’s.
Downloaden: Spelling in beeld (gratis)

AG Scrapnote iPadScrapnote – Apps waarin je enkel tekent of noteert op de iPad, zijn achterhaald. Nieuwe apps waarin je aan het schrijven slaat, verzamelen zoveel mogelijk content. Precies een week geleden schreven we over de nieuwe applicatie Dozen (Boxes), waarin je ‘dozen’ kan delen met anderen, met daarin ruimte voor notities, tekeningen, audiofragmenten, routekaarten en to-do lijsten. Scrapnote is niet van het delen, maar gedraagt zich wel als een verzameldoos van het web, documenten, foto’s en Evernote.
Downloaden: Scrapnote (€2,39)

AG Prinsjesdag iPadPrinsjesdagApple-fans kijken uit naar 12 september, maar als je in politiek geïnteresseerd bent dan staan er twee belangrijke data op de agenda: nogmaals 12 september (verkiezingen) en daarna 18 september (Prinsjesdag). Het is de traditionele dag waarop het Ministerie van Financiën de plannen ontrolt voor het komende jaar. Het ministerie heeft dit jaar een heuse tablet-app gemaakt voor iPad en Android, waarop je de rijtoer van de Gouden Koets kunt volgen.
Downloaden: Prinsjesdag (gratis)

AG Ster Extra iPadSter Extra – De Ster heeft een interactieve tablet-app uitgebracht. Daarmee kunnen kijkers tijdens de reclameblokken op televisie extra informatie opvragen, voordeeltjes halen of een testproduct aanvragen. De reclameorganisatie van de publieke omroep wil de aanvullende informatie aanbieden tijdens de reclameblokken. Op andere momenten zijn er bijzondere commercials van toen en u te zien.
Downloaden: Ster Extra (gratis)

AG Splashtop Presenter iPadSplashtop Presenter – Splashtop Presenter is een app voor mensen die presentaties op hun iPad willen geven. Deze keer geen PowerPoint- of Keynote-alternatief, maar een app waarmee je je bestaande presentaties kunt vertonen, op afstand bedienen, voorzien van notities en meer. Met je iPad kun je vrij over het podium lopen en notities maken op de slides, die meteen in beeld verschijnen. Je hoeft niet terug te lopen naar een laptop om naar de volgende slide door te klikken. Audio en video kun je ook meteen afspelen vanuit de app. En wil je iets accentueren, dan kun je een bepaald deel van de presentatie eruit lichten.
Downloaden: Splashtop Presenter (€15,99)

AG VARAgids iPadVARAgids – De Nederlandse Publieke Omroep Vara heeft haar televisiegids voor de iPad uitgebracht. De applicatie gaat qua aanbod van content een stukje verder dan de vele televisiegidsen die er al zijn op de tablet van Apple, al ontbreken de dagelijkse programmaoverzichten op televisie uiteraard niet. De app wil gebruikers voor zich winnen met toegang tot de weekeditie van de VARAgids, wat concreet inhoudt dat je interviews, allerlei lijstjes en achtergrondinformatie in de app kan verwachten. Ook de vaste columnisten zijn van de partij in de app.
Downloaden: VARAgids (gratis)

AG Fieldrunners 2 HD iPadFieldrunners 2 HD – Het bekende tower defense-spel Fieldrunners 2 is voor de iPad verschenen. De game kwam eerder al uit voor de iPhone, maar deze versie was nog niet geoptimaliseerd voor de iPad. De aparte iPad-versie kost €5,99, terwijl het iPhone-spel in de App Store staat voor €2,39. Heb je de iPhone-versie van Fieldrunners 2, dan kun je jouw savegames wel synchroniseren met behulp van iCloud. Daarnaast heeft Fieldrunners 2 op de iPad ook een aantal andere exclusieve toevoegingen.
Downloaden: Fieldrunners 2 HD (€5,99)

AG Wonderputt minigolf iPadWonderputt – Een bijna kunstzunnig minigolfspelletje op de iPad, dat is Wonderputt. En als je dat iets teveel eer vindt, kan je nog altijd stellen dat het in ieder geval een opzienbarend ánders spelletje is. Wonderputt speelt zich af op één scherm met één omgeving waarop je achttien holes afwerkt. Het aantal slagen dat je er in totaal over hebt gedaan, bepaalt je eindscore die je daarna kan verbeteren. Na elke hole wordt de omgeving omgegooid met fantasierijke animaties.
Downloaden: Wunderputt (€0,79)

AG iKdrum iPadiKdrum – Instructies over het stemmen van een drumstel, verschillende soorten stokken en demonstraties die van bovenaf gefilmd zijn zodat je makkelijk mee kan drummen. Het zijn allemaal onderdelen van de Nederlandse applicatie iKdrum, die als gedetailleerd en verrijkt iBook op de iPad is uitgebracht. Het is een volledige, Nederlandstalige drumcursus voor de beginnende drummer. Heb je een drumstel? Neem de iPad mee, zet een koptelefoon op en je kan zo aan de slag.
Downloaden: iKdrum (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:19
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.