Britten in de rij voor de iPhone 5 om kwetsbare vrouwen te helpen

Twee Britten staan in de rij voor de iPhone 5 om geld op te halen zodat zij met hun start-up kwetsbare vrouwen kunnen helpen.

Britten Richard Wheatcroft en George Horne in de rij voor de iPhone 5 om kwetsbare vrouwen te helpenBij de Apple Store aan Regent Street in Londen hebben zich donderdagavond al de eerste mensen verzameld om op vrijdag 21 september, als de verkoop officieel van start gaat, een iPhone 5 te kunnen bemachtigen. Eerste in de rij is de Brit Richard Wheatcroft. Hij is opvallend genoeg geen Apple-fanboy maar iemand die nog geen enkel Apple-product bezit. De iPhone 5 zou zijn eerste aankoop worden die voorzien is van het Apple-logo. Maar samen met zijn collega en vriend George Horne staat hij nog met een heel ander doel in de rij: kwetsbare vrouwen helpen.

Pocket-lint interviewde Wheatcroft en Horne, tweede in de rij. Wheatcroft koopt al sinds jaar en dag PC’s en heeft een Android-toestel als telefoon. Evenmin de typische Apple-fanboy, zoals je zou verwachten van iemand die ruim een week voortijd in de rij gaat staan. “Het is tijd voor wat anders”, verklaart hij tegenover Pocket-lint. Maar Wheatcroft en Horne staan niet alleen voor de iPhone 5 in de rij; ze hebben nog een ander doel: geld ophalen voor een idee dat de beide heren hebben bedacht: de “Hope Boutique Bakery”.

Het idee is om mobiele winkels in de Londense winkelstraten te laten verschijnen waar cakes en andere bakkersproducten verkocht worden. De winkels moeten een veilige plaats en werkomgeving bieden aan kwetsbare vrouwen — vrouwen die mishandeld zijn, uit de prostitutie proberen te komen of anderszins in hun zelfvertrouwen en vertrouwen jegens mannen beschadigd zijn. Ook willen ze vrouwen opleiden zodat zij andere vrouwen in vergelijkbare situaties kunnen helpen.

Met de media-aandacht die hun actie krijgt hopen ze voldoende geld op te halen om hun plannen te kunnen verwezenlijken. Horne documenteert hun ervaringen voor de Apple Store in een video die na hun actie zal verschijnen. Via hun website http://www.crowdfuelledcauses.com, die vandaag live gaat, hopen de twee met behulp van crowdfunding het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Wheatcroft, die ten tijde van het interview al zo’n 21 uur voor de Apple Store bivakkeerde, liet al wel aan Pocket-lint weten dat hun actie eenmalig is: “Eén keer en nooit weer.”

Foto afkomstig van: Pocket-lint

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.