Reacties voor: Namaak iPhone-lader: slimme deal of gevaarlijk?

Ken Sherriff vergeleek usb-opladers van diverse merken met namaak-adapters. De namaak-adapter voor iPhone bleek zeer slecht te scoren en is zelfs gevaarlijk.
Lees het complete artikel → Namaak iPhone-lader: slimme deal of gevaarlijk?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
45 reacties
 1. Ipod touch van mn broertje is een keer kapot gegaan door een oplader van de mediamarkt, geen officiele apple. Hij stak em in t stopcontact, er kwam rook uit de adapter en de ipod deed vervolgens helemaal niks meer en was ook niet meer aan te krijgen. Die is dus dood verklaard en hij heeft uiteindelijk via de garantie een nieuwe gekregen.

 2. Voor mijn iPhone 3GS in 2010 een externe oplader gekocht. In Nederland. Ik stop ‘m in de iPhone, iphone crashed. Opgestuurd voor reparatie, niet te maken. Het moederbord was doorgebrand. Dat stomme ding is nu nog steeds te koop in Nederland, 15€. Koop niet te goedkoop zulke dingen, wijze les voor mij. iPhone was destijds in Engeland gekocht op O2 netwerk en met Ultrasn0w unlocked. Geen garantie in Nederland. iPhone ligt nu thuis, R.I.P.

 3. Zelfs de originele van apple is gevaarlijk, mijn connector cable origineel, was beginnen smeulen, zat zelfs geen iphone aan verbonden, gelukkig dat ik thuis was, of de zetel en daarna het huis was in de fik gevlogen.
  Ding binnen gedaan bij lab 9, en ik heb gewoon een nieuwe gekregen. De plek in mijn zetel is er nog altijd.

  Dus of het nu namaak is, of origineel, maakt geen zak uit, die dingen zijn gevaarlijk. Alleen opladen op een plek waar een rookdetector aanwezig is, en niet laten insteken als er geen apparaat aan hangt. Een mens leert bij.

 4. En volgens mij is er dan nog wel verschil tussen een voedingsadapter (het witte blokje) en het voedingssnoer. Ik heb een langer voedingssnoer voor mijn iPad gekocht. Deze zit aan de originele 12v adapter. Hetzelfde voor mijn Apple TV. Deze is in de US gekocht en het voedingssnoer dat er bij zat is een ‘standaard’ snoertje, te krijgen bij iedere elektronicawinkel (apparaatsnoer c7).

 5. Goed om te weten, goedkoop dus toch duurkoop…?

  Ben ik benieuwd naar het volgende, hoe safe is het om de stekkers (dus de adapters) van verschillende idevices en generaties met elkaar uit te wisselen? Of kan dat wel gewoon? Zeker nu met het oog op de overstap naar lightning cable…

 6. Heb me ook eens laten verleiden door een goedkoop oplaad setje! Tijdens het laden reageerde het scherm erg vreemd op aanrakingen en typen was onmogelijk, gelijk maar de vuilnisbak ik geknikkerd!

  Wel jammer dat de originele laders zo absurd duur zijn maar uiteindelijk toch de verstandigste keuze.

 7. Het is nog erger dan het lijkt:

  The output from this counterfeit charger is a wall of noise. In order to fit the waveform in the display, I had to double the scale on the left and increase it by a factor of 5 on the right, so the yellow curve is actually much worse than it appears. On the left, note the huge ripple with massive high-frequency noise on top. This output is not something you want to feed into your phone.

 8. Mijn iPhone is door het gebruik van een namaak lader ook stuk gegaan. Ik moet wel vermelden dat er verschil zit tussen verschillende merken. Hama vind ik wel één van de betere.

 9. Wat een rare opmerking, 19 euro voor een kwaliteiten product is te veel geld?
  Laat dan de vergelijkingen achterwege en koop gelijk die chinese rotzooi.

 10. Het moge duidelijk zijn dat de winstmarges van deze apple accessoires behoorlijk hoog liggen, alle apple producten zelfs.

  Niet voor niets dat Apple met een relatief klein marktaandeel wel meer winst maakt dan alle telefoon producenten bij elkaar!!!

  Ik ben erg tevreden met mijn iGadgets maar weet wel dat ik er ook flink voor in de buidel moet tasten en Apple er erg goed aan verdient.

 11. Ik vind €19,- voor een originele adapter ook niet echt duur hoor. Als je het over belachelijke prijzen wilt hebben denk ik eerder aan een lapje leer met een magneetstripje voor je iPad voor €40,-, DAT zijn belachelijke prijzen.

 12. Ik vind de prijzen van Apple zelf wél belachelijk. En op die goedkope sites als DX kan je geweldige dingen kopen die jaren meegaan voor onder de 2$. Toch ben ik wel iemand die voor iets als een oplader, wat dus wel een redelijk risicoproduct is, niet iets van DX ofzo zou kopen maar 19€? Dacht het niet, Hema €5 adapter, AH snoertje €2,25. Als er nu iets gebeurd kan je altijd deze bedrijven verantwoordelijk stellen (als het ook echt door hun producten komt) want zij zijn bereikbaar, anders dan een chinese site met (geweldige) troep.

 13. Ik koop alleen origineel.

 14. Ik gebruik nu al zon 2 jaar de nep laders van miniinthebox. tot nog toe de goedkoopste. Kosten maar 1 euro incl verzending en werken prima. Oke ze laden wat langzamer dan de officiele apple lader en het blokje wordt wat warmer. Maar verder nooit problemen mee gehad. Vindt het zelf fijn om naast de standaard lader ook een oplader bij mn nachtkastje te hebben en op mn werk.
  en geen zin om dan 60 euro voor neer te tellen. Mocht er daardwerkelijk toch na al die jaren wat fout gaan dan heb ik mn telefoonverzekering nog

 15. Geen grotere afbeeldingen van de scope beelden? Beetje lastig om de schaal te zien. Die hoge rimpelspanning ziet er spannend uit, maar waarschijnlijk gaat het gewoon om enkele milivolts die vergroot in beeld zijn gebracht.

 16. Ik zie inderdaad vlammen in die eerste twee grafieken! Brand gevaarlijk! 😀 😀 🙂 :€

 17. 1 keer zo’n cheap-ass lader gehad, van 5 euro. Wat denk je, steek hem in het stopcontact en brand meteen door… Gelukkig geen schade aan de iPhone! Die goedkope kabels heb ik wel een stuk of 8. Nooit geen problemen mee gehad.

 18. Je moet niet vergeten dat in de auto er ook ruis ontstaat.

 19. @Paul: Als je een goeie spannigsstabilisator chip gebruikt, en zorgt dat je met wat condensatoren de pieken opvangt is er niks aan de hand. Kwestie van kwaliteit weer. Een goeie auto lader zal daar geen last van hebben.

 20. Ach ja, 1 slechte namaak oplader getest en iedereen denkt meteen dat ze allemaal slecht zijn… Goed representatief onderzoek hoor!

 21. Sorry ik heb mijn bril niet op! maar de images die in het artikel staan zijn wel heel heel heel klein.

 22. eigenlijk nooit ergens last van gehad. gebruik nu al meer dan 4 jaar chinese laders. worden niet warm, branden niet door, iphone doet het ook gewoon nog steeds.

 23. @poserman: precies hetzelfde hier; ik gebruik al jaren voor zowel de iPod als mn iPhone van die chinese ladertjes; nooit ergens last van gehad.

 24. Ik had eind vorig jaar eens een Apple oplader met kabel gekocht van een Apple Authorised Reseller voor € 14,99 i.p.v. € 29. Deze zou origineel zijn, maar door een andere klant teruggestuurd zijn. Ik ontving deze keurig in de originele verpakking en alles zag er gloednieuw uit. De adapter zelf leek ook als twee druppels water op een originele, ook het gewicht leek min of meer te kloppen. Tot ik even in de usb-aansluiting keek. Normaal staat daar binnenin een serienummer, maar dat stond er dus niet. Direct contact opgenomen met de reseller. Zij begrepen dit niet, en gingen de andere adapters (die uit dezelfde retourzending kwamen) controleren. Uiteindelijk als antwoord gekregen dat die andere klant blijkbaar bedrog gepleegd had, en een hele reeks nep-adapters had teruggestuurd i.p.v. de originele. Men zou mij gratis een gloednieuwe adapter opsturen. Nog voor ik die nieuwe ontvangen had was de nep-adapter al defect!

  Een goede raad: controleer altijd of er een serienummer staat binnenin de usb-aansluiting.

 25. Snap sowieso niet dat je ruim € 600,- uit geeft aan een iPhone en dan gaat besparen op originele accessoires.
  Het zelfde geld voor die waardeloze third party accessoires voor game consoles zoals bijvoorbeeld voor de Nintendo DS. Die meuk heeft ook altijd wel wat.

 26. Herkenbaar, ik ben een groot fan van alles dat eBay (en daarmee voornamelijk de Chinezen) te bieden hebben.

  Maar die laders laat ik links liggen, had telkens hetzelfde probleem: touchscreen werkt niet zodra ik ze op deze laders had aangesloten, dat kan nooit goed zijn.

  Overigens koop je ook echte originele laders goedkoper op eBay!

 27. Twee dingen:

  Ik gebruik al jaren meerdere laders van DealExtreme en heb nog nooit problemen gehad. Dat de kwaliteitscontrole en componenten van mindere kwaliteit zijn geloof ik direct, maar dat betekent niet dat ze allemaal waardeloos zijn.

  19 euro, voor wat in feite een eenvoudige USB lader is, is erg duur. Goede, storingsvrije spanningsstabilisatie is voor een paar euro te bewerkstelligen (paar elco’s en 7805).

 28. Die theorie van boven met grafiekjes komt vanuit apple zelf, die alleen maar met zijn hand open kunnen staan en op jou centjes wachten..

  Ik gebruik al sinds ik een eiföhn heb gadgets van deal extreme, zoals laad& data kabels ( autolader ), en sinds 2 maanden gebruik ik zon extra power pack. ( telefoon ziet er dan een stuk groter uit ) maarjah Extra poWWWWerrrr, daar gaat het om.
  En in 9 van de 10 gevallen zijn de kabels&laders van apple zelfs nog mindere kwaliteit.

 29. originele iphone 5 oplader, wanneer ik mijn iphone 5 oplaad en hij is vol aan de lader wil het ontgrendel schuifje niet reageren, bij de 4 die ik eerst had reageerde die ook wel eens raar, dit met originele accesoires. :s

 30. Altijd originele adapter gebruiken, ook bij laptops…

 31. Een tijd geleden heb ik een muvit usb oplader gekocht van de mediamarkt.En die was goedkoper dan apple niet veel.Maar een geweldig ding..Green label als ie klaar was gebruikte hij 0,1w of zo iets..Al met al bevalt me prima.Nu een nieuwe iphone gekocht en gebruik de apple oplader voor onderweg ivm formaat en de iets grotere Muvit thuis perfect ding..Als je de stekker ook er uit trekt dan zie je langzaam de groene led uit gaan.Met andere woorden hij bouwt langzaam op en das prima..

 32. Heb altijd adapters van dealextreme gebruikt voor m’n iPod & iPad en geen enkel probleem gehad :s

 33. Tel de adapters die je thuis hebt liggen eens bij elkaar op. Waarschijnlijk zijn het er veel. Reken maar dat daar veel DX kwaliteit bij zit. Als je serieus problemen wil minimaliseren zou je alle adapters moeten vervangen voor gekeurde, veilige versies. Denk niet dat veel mensen dit doen. Die ene extra DX adapter voor je iphone kan er nog wel bij. Gebruik de iPad versie al tijden en blijven door het hogere vermogen koud tijdens het laden van mijn iphone.

 34. Ik heb de plaatjes nu gelinkt naar grotere versies, zodat mensen geen bril meer nodig hebben.

 35. Heb in Turkije voor negen euro een ‘nepper’ gekocht nadat ik de originele had laten liggen in een hotel. Als de batterij erg leeg is, dan wordt de oplader (het witte blokje) even bloedheet. Naarmate de batterij meer opgeladen is, koelt de oplader af. Bij mijn ipod nano geen enkel probleem.

  Met de iPhone ook (nog) niet, maar misschien toch maar een originele kopen… 😉

 36. Werkt prima die namaak opladers en kabels. Nog nooit problemen mee gehad. Gewoon blijven kopen

 37. Ik heb ook een keer een goedkope lader gekocht, via een Nederlandse site. Bij de eerste keer gebruik is de lader na een half uur ontploft. Lader helemaal zwartgeblakerd, kabeltje in stukken, stoppen eruit. Sindsdien gebruik alleen nog maar een originele adapter, die werkt na 7 jaar nog prima

 38. In brand vliegen? Dat kan toch niet dan gaat de stop toch door?

 39. Wat een druktemakers allemaal!!!! Gebruik zeer regelmatig de goedkope Tinydeal opladers met cradle op kantoor, autoladers etc……nog nooit een probleem gehad!!!Kom op, laat je niet gek maken.

 40. Dit zijn allemaal USA adpters.

  Kunnen jullie zie niet testen van drie random NL shops:

  Bol.com
  Laderwebshop
  wehkamp

  Kan nooit veel kosten…

 41. Gevaarlijk had 2 weken geleden een stroomstoring in huis, hierna wilde ik mijn iphone oplaten en bleek dat deze niet opladen.
  Dus ik bekijk de namaak oplader blijkt deze helemaal zwart.
  Gelukkig heb ik deze op tijd uit het stopcontact gehaald.
  NIet kopen dus.

 42. Origineel geplaatst door MvW
  Gevaarlijk had 2 weken geleden een stroomstoring in huis, hierna wilde ik mijn iphone oplaten en bleek dat deze niet opladen. Dus ik bekijk de namaak oplader blijkt deze helemaal zwart. Gelukkig heb ik deze op tijd uit het stopcontact gehaald. NIet kopen dus.

  Dus, jij hebt een stroomstoring die de lader sloopt en de lader krijgt de schuld…?

 43. Die foto’s lijken meer op het werk van een grappenmaker die met paint aan de gang is geweest!

 44. Origineel geplaatst door Thijs
  Dus, jij hebt een stroomstoring die de lader sloopt en de lader krijgt de schuld…?

  De lader krijgt de schuld omdat deze het echt is geweest, de stop was er namelijk uitgevlogen op deze groep.
  Maar ik ben niet de enige zoals je hierboven kunt lezen. 😉

 45. Weetje gewoon allemaalnniet zo lopen janken. Als jou stop doordraait heb je slechte stroomtoevoer, brand je kabel door heb je waarschijnlijk gewoon een kabelbreuk, gaat je blok smeulen dan doe je gewoon iets verkeerds. En jullie kunnen alle,aal wel zeiken maar weet zeker dat jullie eerst je telefoon aan de kabel aansluiten dan de USB samen met het blok het stopcontact indoen en dat zijn alle probleemen van al die oorzaken. Je moet gewoon weten waar de wel en niet namaak laders kan kopen, heb al Sinds de iPhone 4 uit is altijd een namaak gebruikt ook nu op het moment voor me iPad niks aan de hand..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.