Scott Forstall en John Browett weg bij Apple

Apple's senior vice president of software Scott Forstall en retail-leider John Browett hebben Apple verlaten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

bowett forstallApple’s senior vice president of software Scott Forstall zal in 2013 Apple verlaten. Dit heeft Apple vandaag bekendgemaakt. Forstall zal in de tussentijd een rol als adviseur van Tim Cook vervullen. Ook John Browett, voormalig hoofd van Apple’s retail-divisie, zal bij Apple vertrekken. In de tussentijd rapporteert Apple’s retail-team direct aan CEO Tim Cook.


Apple stelt het volgende in een persbericht:

Apple kondigt vandaag aan dat managementveranderingen meer samenwerking tussen de hardware- en softwareteams moeten aanmoedigen. Door deze veranderingen zullen Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue en Craig Federighi meer verantwoordelijkheden binnen hun rollen krijgen. Apple kondigt ook aan dat Scott Forstall volgend jaar zal vertrekken en als adviseur voor Tim Cook zal dienen in de tussentijd.

[…]

John Browett vertrekt ook bij Apple. De zoektocht naar een nieuwe leider voor Retail is begonnen en in de tussentijd zal het Retailteam zich rechtstreeks melden bij Tim Cook.

De reden voor het vertrek van beide topmannen wordt niet gegeven. Forstall was één van de hoofdverantwoordelijken achter iOS, waar onlangs een nieuwe versie van verscheen. Mogelijk was hij ook verantwoordelijk voor Apple’s nieuwe kaartendienst, waar veel kritiek over bestond. Dit leidde ertoe dat Tim Cook zijn excuses voor de dienst aanbood.

Het vertrek van Forstall zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor het uiterlijk van iOS en Apple’s eigen apps. Forstall was voorstander van skeuomorfisch design (denk aan iconen met lederstructuur met stiksel en agenda’s met uitgescheurde blaadjes), terwijl Jonathan Ive meer van eenvoud houdt.

jonathan ive stiksel

Tim Cook stuurde later op de avond een brief aan medewerkers, waarin hij Forstall bedankt voor zijn inzet. Browett werd niet bedankt, maar heeft ook nauwelijks een jaar bij Apple gewerkt. Forstall werkte al in de jaren 90 bij NeXT en later bij Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.