Scott Forstall

‘Scott Forstall wilde excuusbrief Apple Maps niet tekenen’

Scott Forstall zou bij Apple zijn vertrokken, omdat hij weigerde de excuusbrief over Apple Maps te tekenen. Dit beweert The Wall Street Journal.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Scott ForstallApple’s voormalige iOS-topman Scott Forstall wilde de door Apple verzonden excuusbrief over Apple Maps niet tekenen. Dat zou de reden zijn waarom hij nu bij Apple moet vertrekken, meent The Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de kwestie. Gisteravond verstuurde Apple een persbericht, waarin het vertrek van Forstall en retail-topman John Browett werd aangekondigd.


Het geschil rond het tekenen van de excuusbrief zou de druppel zijn geweest om Forstall te verzoeken Apple te verlaten. Leidinggevenden binnen Apple zouden al jaren klagen over Forstall. Het zou niet makkelijk zijn om met hem samen te werken en hij zou vaak opscheppen over zijn nauwe band met Steve Jobs. Na het overlijden van Jobs was er niemand meer om te onderhandelen bij geschillen, waardoor de spanning opliep. Andere topmensen wilden alleen in het bijzijn van Tim Cook met Forstall overleggen. Misschien hadden we het vertrek van Scott Forstall al kunnen afleiden uit de twee meest recente media-events: Forstall was tijdens de introductie van de iPhone 5 en de iPad mini niet op het podium te zien.

Behalve ego en het Apple Maps-probleem spelen nog een aantal andere zaken mee, zoals Siri en de ontwikkeling van iOS. Toen Siri werd aangekondigd zag het er spectaculair uit. Alles werkte snel en soepel. Siri had een enorm verkoopargument voor de iPhone 4S moeten worden, maar inmiddels maken weinig mensen zich er nog druk over. Dat de iPad mini ook Siri ondersteunt werd voor kennisgeving aangenomen, niemand lijkt het meer te interesseren. Het is een functie die je een paar keer gebruikt, maar nog niet dé gebruikersinterface van de toekomst. Een ander punt is de trage ontwikkeling van iOS. Microsoft heeft ondertussen een compleet nieuw besturingssysteem uitgebracht en Android heeft een hoop functies toegevoegd, maar sinds iOS 5 en iOS 6 lijkt de ontwikkeling bij Apple een beetje stil te staan. iOS is nog steeds een fantastisch besturingssysteem, maar qua uiterlijk verandert er niet veel.

In het persbericht over Forstall’s vertrek zei Apple niets over de precieze redenen achter het vertrek. Wel werd er gezegd dat hij tot zijn vertrek in 2013 zal functioneren als adviseur van Tim Cook. Jonathan Ive wordt behalve voor hardware-design ook verantwoordelijk voor het design van de software.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.