Mobile World Congress 2016

MWC 2016: 5 nieuwtjes voor Apple-gebruikers

Het Mobile World Congress 2016 is in volle gang. Apple is er zelf niet aanwezig, maar er worden nog wel interessante zaken aangekondigd. We zetten de belangrijkste nieuwtjes voor Apple-gebruikers op een rijtje.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Mobile World Congress 2016

In Barcelona is Mobile World Congress (MWC) in volle gang. Een enorme telecombeurs waar de meeste grote en kleine technologiemerken samenkomen om te laten zien wat 2016 voor ons in petto heeft. Hoewel Apple er niet bij aanwezig is, worden er hier en daar wel accessoires en nieuwtjes onthuld die voor iPhone-gebruikers interessant zijn om te weten. We zetten ze voor je op een rijtje in dit artikel.

De nieuwe Garmin Vivofit 3

#1 Garmin Vivofit 3 en Vivoactive HR

Ook Garmin is aanwezig op het Mobile World Congress, met twee nieuwe fitnesstrackers. De Vivoactive HR heeft wel iets weg van een smartwatch, met het grote scherm dat uitgebreide sportinformatie kan laten zien. De smartwatch heeft een kleurentouchscreen dat je goed kunt lezen in de zon en een hartslagsensor die de hele dag door je hartslag in kaart kan brengen. De Garmin Vivoactive HR heeft bovendien een ingebouwde GPS. Als je deze inschakelt houdt de batterij het 13 uur vol. De Vivoactive HR gaat 249 dollar kosten, wat omgerekend neerkomt op €225.

Als je op zoek bent naar een wat simpelere fitnesstracker, dan is de nieuwe Vivofit van Garmin een logischere keus. Dit bandje heeft een klein schermpje op de bovenkant en kan je dagelijkse beweging, slaapritme en activiteiten in de gaten houden en registreren. De Vivofit 3 is bovendien waterbestendig tot op 50 meter en heeft een batterijduur van een jaar. Ook de Vivofit komt eerst in Amerika beschikbaar voor $99 (€89).

Mark Zuckerberg denkt dat VR de toekomst is van Facebook.

#2 Zuckerberg: ‘VR is de toekomst van Facebook’

Tijdens de presentatie waar Samsung de Galaxy S7 en S7 Edge onthulde, liep ook Facebooks Mark Zuckerberg het podium op. Daar liet hij aan een zaal vol mensen met VR-headsets op weten dat virtual reality de toekomst is van Facebook.

Volgens Zuckerberg staat VR nog steeds in de kinderschoenen en “gaan we nu pas zien wat de mogelijkheden ervan zijn”. Facebook ondersteunt al langer 360-graden video’s en in de loop van het jaar zullen ook de eerste VR-games op het sociale netwerk verschijnen die je met een VR-headset kunt spelen. Dat heeft ook impact op Apple-gebruikers: lopen we die content mis, als Apple geen passende VR-oplossing uitbrengt? De grote vraag is hoe groot Apple’s interesse in virtual reality is. Meerdere patenten wijzen erop dat Apple er in ieder geval mee bezig is en ook Tim Cook heeft wel oren naar virtual reality. Maar concrete aankondigingen zijn er nog niet.

De Gear 360 camera van Samsung neemt video op in 360 graden.

#3 Samsungs Gear 360 Camera

Samsung bewees niet alleen met een bezoek van Mark Zuckerberg dat ze virtual reality belangrijk vinden, ze onthulden ook een kleine camera die je kunt gebruiken om video’s in 360 graden op te nemen. De camera heeft wel iets weg van een ouderwetse webcam en staat stevig op een uitklapbare driepoot. De Gear 360 heeft een microSD-poort waar je een 128GB microSD-kaart in kwijt kunt. De camera gebruikt twee 15 megapixel lenzen die zowel horizontaal als verticaal video opnemen. De Gear 360 kan tegen een stootje en spatwater, waardoor je hem ook kunt gebruiken om buiten iets op te nemen.

De Gear 360 kun je via een USB-kabel of SD geheugenkaart koppelen met je computer. Samsung stelt speciale software beschikbaar om het gemakkelijker te maken om de video’s te monteren, al is het op het moment van schrijven nog onduidelijk of deze software ook voor OS X beschikbaar komt. Voor nu is de Gear 360 alleen te koppelen met de Galaxy-smartphones van Samsung, maar ook een iOS-app zou onderweg zijn. De Gear 360 moet in het tweede kwartaal van 2016 verschijnen voor een adviesprijs van €419.

#4 Sony Xperia Agent, Xperia Eye en Xperia Projector

Sony heeft op MWC verschillende concepten van accessoires laten zien die ze eventueel in de toekomst uit willen brengen. In bovenstaande video zijn deze conceptproducten te zien. De Xperia Agent is daarvan de meest interessante: een persoonlijke assistent voor in huis die je met je stem en bewegingen kunt besturen. Op het eerste gezicht is de Xperia Agent te vergelijken met de Amazon Echo.

Deze pilaar geeft je verspreid over de dag relevante informatie en kan mensen herkennen via een camera. De Xperia Agent is naast een persoonlijke assistent een handig hulpmiddel om je slimme producten in huis te besturen zoals de lampen.

Naast de Xperia Agent speelt Sony met het idee om een kleine opspeldcamera genaamd Xperia Eye uit te brengen, die dankzij de lens een breed oppervlakte op kan nemen. De Xperia Projector is zoals de naam al doet vermoeden een compacte beamer waarmee je foto’s op een tafel kunt projecteren, of relevante informatie op de muur kunt laten zien. De Xperia Ear is tot slot een slim oortje die gedurende de dag informatie aan je vertelt. Deze werkt echter alleen met Android samen.

#5 HTC Vive verschijnt in april, te koppelen met iOS

HTC Vive virtual reality headset te koppelen met iPhone.

Vandaag werd bekend dat de HTC Vive virtual reality headset te koppelen is met iPhones. Hierdoor kun je gesprekken voeren met de HTC Vive op je hoofd en tekstberichten lezen, terwijl je bijvoorbeeld een spel speelt in virtual reality.

De HTC Vive virtual reality headset is vanaf 29 februari te bestellen vor 799 dollar, wat omgerekend neerkomt op €725,-. Voor deze prijs krijg je naast de headset ook twee draadloze controllers, oordopjes, een kastje om de headset met een computer te verbinden en twee stations die bewegingen registreren. De eerste exemplaren worden begin april geleverd.

Foto: MWC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2016, 15:22
Categorie Accessoires
Onderwerpen facebook, garmin, mwc, samsung, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.