Pebble vs Apple Watch

Koopje: Apple Watch voor 299 euro

De Apple Watch Sport is momenteel met extra korting verkrijgbaar op een koopjessite. Ook was er een soortgelijke deal met de Pebble. Welke van de twee kies jij?

Wil je een smartwatch, maar twijfel je nog? Misschien trekken deze twee koopjes je over de streep: een Pebble Classic voor €54,99 en een Apple Watch Sport voor €299,95. Maar je moet wel snel zijn, want de Pebble-aanbieding geldt alleen zaterdag en de korting op de Apple Watch Sport is nog tot maandagavond te bemachtigen.

Update zondag 21 februari: de deal met de Pebble gold alleen op zaterdag en is inmiddels afgelopen. De Apple Watch is nog wel verkrijgbaar.

Pebble vs Apple Watch

Toen de Pebble op de markt verscheen betaalde je meer dan 100 euro voor een nieuw model, dus de korting is nu ongeveer 50%. Bij de Apple Watch is sprake van 28% korting. Het gaat daarbij om de 38mm-uitvoering, maar voor een paar tientjes meer kun je ook de 42mm-uitvoering bemachtigen. De korting bedraagt dan 25%.

Momenteel zijn de meeste kleuren en varianten van de Apple Watch Sport nog verkrijgbaar, ook de meest recente varianten in goud e roségoud en de immens populaire zwarte 42mm-uitvoering.
Alle kleuren en varianten van de Apple Watch Sport zijn van de partij, dus ook de recent toegevoegde gouden en roségouden Apple Watches. Het gaat overigens wel om exemplaren waarvan de verpakking is verbroken: het zijn exemplaren die binnen de zichttermijn zijn teruggestuurd. Ze mogen geen gebruikssporen bevatten, belooft iBood. Je krijgt echter gewoon 1 jaar garantie.

De grootste verschillen:

  • De prijs: de Pebble is beduidend goedkoper.
  • De batterijduur: de Pebble gaat dagenlang mee op een batterijlading, de Apple Watch moet je elke dag opladen.
  • De mogelijkheden: bij beide smartwatches heb je duizenden apps, maar door het monochrome scherm van de Pebble zijn de mogelijkheden wat beperkter. Grafisch fraaie games zijn op de Pebble moeilijk te realiseren.
  • De functies: de Apple Watch heeft veel meer sensoren, zoals een hartslagmeter en je kunt er ook mee bellen.
  • De leeftijd: de Pebble Classic is inmiddels alweer vier jaar oud en is daardoor minder geavanceerd dan de Apple Watch uit 2015.
  • Het scherm: de Pebble heeft een energiezuinig E-Ink-scherm, de Apple Watch een kleurenscherm.

Wil je alleen een smartwatch vanwege de notificaties, dan heb je op zich voldoende aan de Pebble.

Bekijken: Pebble Classic voor €54,99 en Apple Watch Sport voor €299,95

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2016, 13:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, goedkoop, korting, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.