Tim Cook vindt virtual reality cool en ziet interessante toepassingen

Apple CEO Tim Cook vindt virtual reality "echt cool" en ziet allerlei interessante toepassingen. Maar of Apple zelf ook een VR-bril gaat ontwikkelen? Als je tussen de regels door leest...

Apple CEO Tim Cook heeft wel oren naar virtual reality. Hij noemde de techniek ‘echt cool’ en zei dat er interessante toepassingen voor zijn. Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers van het eerste fiscale kwartaal van Apple vroeg analist Gene Muster wat Cook vindt van virtual reality. De Apple-topman reageerde enthousiast: hij vindt het niet een niche voor geeks en ziet graag toepassingen.

iPhone met virtual realitybril.iPhone met virtual realitybril.

Apple en virtual reality

Munster stelde de vraag om te achterhalen of Apple misschien plannen heeft op het gebied van virtual reality. De afgelopen tijd hoor je af en toe de kritiek dat alle grote techbedrijven (inclusief Facebook en Google) wel iets doen op het gebied van virtual reality. Behalve Apple. Het enige waar ze zich aan durfden te wagen is een VR-video met de band U2.

Apple patent toont VR-bril

Of Apple concrete plannen heeft met virtuality valt helaas niet uit het antwoord van Cook op te maken. Voor wie de exacte bewoordingen tijdens de nabespreking van de kwartaalcijfers wil weten volgt hier de letterlijke weergave.

Gene Munster:

What are your thoughts on the VR theme? Is this a geeky niche or something that could go mainstream?

Tim Cook gaf aan dat hij niet denkt dat virtual reality een niche is:

It’s really cool. And it has some interesting applications.

zeiss-virtual-reality-brilApple heeft weliswaar geen aankondigingen gedaan, maar aan het aannamebeleid is wel het een en ander af te leiden. Zo namen ze onlangs Doug Bowman aan, een van de bekendste VR-experts in de Verenigde Staten. Ook heeft Apple enkele overnames gedaan die wijzen op belangstelling om iets met VR te doen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele patenten, bijvoorbeeld voor een VR-achtige videobril en virtuele 3D-interfaces voor iOS. Er was zelfs een 3D-scherm met hyperrealiteit. Dit laatste houdt een mix in van VR en kunstmatige intelligentie – en ook op dat gebied heeft Apple al de nodige experts in huis gehaald en overnames gedaan.

Bron foto: YouTube

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2016, 0:06
Categorie Apple
Onderwerp virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.