Mutuals is Wie Is Het? met je Facebook-vrienden.

Mutuals: speel ‘Wie Is Het? met je Facebook-vrienden

Met Mutuals kun je met Facebook-vrienden het bekende spelletje 'Wie Is Het?' spelen op de iPhone. Raad welke gezamenlijke Facebook-vriend je tegenstander in gedachten heeft door ja/nee-vragen te stellen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Mutuals-icoon.‘Wie Is Het?’ is het bekende bordspelletje waarbij je moet raden welk personage je tegenstander op dat moment in gedachten heeft. Door het stellen van simpele ja/nee-vragen, streep je mogelijke kandidaten stuk voor stuk weg. Dit bekende en vermakelijke concept is nu te spelen met je Facebook-vrienden dankzij de iPhone-app Mutuals. Je speelt het spel niet alleen tegen je Facebook-vrienden, maar bij het raden draait het ook om gezamenlijke Facebook-vrienden. De app is gemaakt door de Nederlander Joost Lubach (@joostlubach) en wordt getipt als dé hit van 2016.

Mutuals: raad je Facebook-vrienden

Om Mutuals te kunnen spelen moet je ingelogd zijn met je eigen Facebook-profiel. Vervolgens daag je een Facebook-vriend uit, maar dat kan alleen als deze ook de app op zijn iPhone geïnstalleerd heeft. Een voorwaarde is wel dat jullie minimaal vijf gemeenschappelijke vrienden moeten hebben, zodat er iets te raden is. Zodra het spel begint krijg je één van de gemeenschappelijke vrienden achter een luikje te zien, die door de andere speler geraden moet worden. Door gesloten ja/nee-vragen te stellen, streep je personen weg die op basis van de antwoorden niet passen in het profiel.

Raad je Facebook-vrienden in Mutuals. Stel vragen om je Facebook-vrienden te raden in Mutuals.

Je kunt zelf vragen bedenken. Heb je geen inspiratie, dan kun je ook voorbeeldvragen bekijken, bijvoorbeeld of de persoon een auto heeft of vegetariër is. Doordat de vragen niet alleen maar gebaseerd zijn op uiterlijke kenmerken zoals in het bekende bordspel, is het spelletje ook meteen een goede test om te kijken hoe goed je je Facebook-vrienden eigenlijk kent. Hoe meer gemeenschappelijke vrienden je hebt, hoe leuker het spelletje wordt. Doordat het ook echt om persoonlijkheidskenmerken gaat, kan je met dit spelletje behoorlijk door de mand vallen als blijkt dat je je Facebook-vrienden toch niet zo goed blijkt te kennen.

Een kleine kanttekening is dat de vragen en antwoorden wat laat binnenkomen, waardoor het spelletje niet ideaal is om te spelen als je bij elkaar in de buurt bent. Pas bij handmatig refreshen (door op het startscherm van de app omlaag te trekken) wordt de app bijgewerkt en zie je of je tegenstander een nieuwe vraag heeft ingevuld. Ook kun je tussentijds niet zien welke persoon jij ook alweer had. Je krijgt de foto pas weer te zien als je een vraag van je tegenstander moet beantwoorden.

Vernieuwend is het idee natuurlijk ook niet, maar het is wél een erg leuke aanpassing van het spelidee voor de iPhone. Eerder schreven we al over ‘Mystery Friend’, een soortgelijke game waarbij je moet raden welke Facebook-vriend wordt bedoeld.

Mutual is volledig gratis te downloaden en heeft wel advertenties, maar voor €0,99 kun je deze reclames wegkopen. Helaas kun je niet tegen je Android-gebruikende vrienden spelen. Een Android-versie komt zodra Joost voldoende middelen heeft om er iemand voor in te huren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 31 december: Verwijzing naar soortgelijke game Mysterie Friend toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2016, 0:41
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.