Mystery Friend: Wie ben ik? met Facebook-vrienden op je iPhone

Het Nederlandse iPhone-spelletje Mystery Friend laat je Wie ben ik? spelen, maar dan met je Facebook-vrienden in aysnchrone multiplayer.

MysteryFriend iconHet Nederlandse iPhone-spelletje Mystery Friend geeft een nieuwe, sociale twist aan het ouderwetse Wie ben ik? In ieder potje moet je raden welke persoon je tegenspeler uit een lijst heeft gekozen, terwijl de ander dit ook probeert te doen. Degene die als eerste de juiste gok heeft gemaakt, wint het spelletje. Waar Wie ben ik? je vroeger liet kiezen uit een aantal fictieve hoofdjes, mag je in Mystery Friend kiezen uit de gemeenschappelijke vrienden van jou en je tegenstander op Facebook. Hierdoor komen je vriendin, ouders en collega’s opeens in het spel terecht. De game is asynchroon, waardoor je jouw beurt kunt spelen op momenten dat het jou uitkomt.

MysteryFriend screenshotIedere beurt mag je één keer een vraag stellen aan je tegenstander en raden wie hij of zij heeft gekozen. De vraag die je stelt moet altijd beantwoord kunnen worden met ‘ja’ of ‘nee’.

Mystery Friend voelt door zijn Facebook-koppelingen direct een stuk persoonlijker, maar je moet dan wel een tegenstander vinden die veel vrienden met je gemeen heeft. Om de game optimaal te spelen heb je minstens 16 gemeenschappelijke vrienden nodig. Je kunt met in het spel verdiende munten een uitbreidingpakket kopen waardoor je de gemeenschappelijke vrienden kunt omruilen met bekende sterren, maar dat is lang niet zo leuk als het originele spelprincipe. Bij mensen die jullie allebei kennen kun je immers leukere vragen stellen.

Downloaden: Mystery Friend (gratis, in-app aankopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2013, 18:07
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp wie ben ik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.