Mobiele website YouTube krijgt HTML5-ondersteuning

De mobiele YouTube-website krijgt een update met HTML5 ondersteuning. In vergelijking met de standaard iPhone app zou de video-kwaliteit beter moeten zijn.

youtube-logo-lgDe komende uren krijgt de mobiele YouTube-website een update die moet leiden tot een gebruiksvriendelijkere user interface en betere laadtijden. Maar waarom zou je dit gebruiken aangezien er standaard een YouTube-app op de iPhone te vinden is?

De standaard iPhone-app heeft nog wel eens problemen: video’s laden niet en soms crasht de app zonder een duidelijke reden. Naast deze redenen is er nog een belangrijke: de videokwaliteit van de mobiele website is veel hoger dan die van de YouTube-app. Ook zal er snel meer content beschikbaar zijn op de mobiele website.

Tijdens een presentatie liet productmanager Andrey Doronichev zien dat de nieuwe mobiele website in alle opzichten beter is dan de app op de iPhone. Zo ondersteunt de webapp automatisch afgemaakte zoekopdrachten en komt de interface meer overeen met de ‘normale’ YouTube-website. Maar vooral de superieure videokwaliteit is een reden om de webapp te gaan gebruiken. De iPhone-app gebruikt een videostreaming-formaat dat is ontwikkeld voor EDGE en niet voor 3G, aldus Doronichev. De uitrol zou meteen moeten beginnen, maar op het moment van schrijven krijgen we nog de oude versie voor onze neus. Hieronder alvast een voorproefje van hoe de site eruit komt te zien:

Bron: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2010, 15:08
Categorie iOS
Onderwerpen video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.