iPad heeft geen effect op MacBook-verkopen

De verkoop van iPads heeft geen effect op MacBooks, blijkt uit cijfers van Gene Munster. Voor volgend jaar zou Apple wel eens 25 miljoen stuks kunnen verkopen.

iPadEerder kon je lezen dat Apple 2,4 miljoen iPads per maand produceert. Eigenlijk valt het cijfer van 2 miljoen nog wel mee: Apple meldde eerder dat ze in de eerste zestig dagen 2 miljoen iPads hadden verkocht. En binnen 80 dagen bleken ze er al 3 miljoen te hebben verkocht. Positief voor Apple is dat verkoop van de iPad geen effect heeft gehad op de verkoop van de MacBooks. Dat heeft analist Gene Munster van Piper Jaffray berekend op basis van verkoopcijfers.

Mensen blijken de iPad niet aan te schaffen als vervanger van een MacBook. De verkoop van Mac-producten is juist met 35% toegenomen, terwijl de verkoop van iPods juist daalde met 13 procent.

De iPad zit dus in te lift, terwijl het apparaat nog maar in een beperkt aantal landen te koop is: VS, Italië, Spanje, Japan, Frankrijk, Duitsland, Canada, UK, Zwitserland en Australië. Als de iPad straks wereldwijd te koop is, groeien die cijfers nog verder door. Ook Nederland zit bij de volgende lichting iPad-verkopen, die vóór het einde van juli 2010 is gepland.

Voor volgend jaar verwacht analist Toni Sacconaghi trouwens dat Apple 25 miljoen iPads gaat verkopen, maar rondt het voor de zekerheid af naar 18 miljoen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2010, 15:57
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.