Microsoft 10 Mobile

Einde voor Windows 10 Mobile, Microsoft raadt (ook) iPhone aan

Microsoft gaat eind 2019 stoppen met ondersteuning van smartphones. Er komen vanaf december 2019 geen updates voor Windows 10 Mobile uit. Je hoeft vanaf dat moment ook geen beveiligingsupdates meer te verwachten.

Dat wordt dus overstappen voor mensen die nu nog een Windows-smartphone hebben. Microsoft raadt daarbij ook een iPhone aan. Als Microsoft in december 2019 stopt hebben gebruikers nog tot 10 maart 2020 om backups te maken van instellingen en apps. Andere diensten, zoals foto-opslag blijven nog tot een jaar later ondersteund. Het komt niet helemaal onverwacht, want in oktober 2017 maakte Microsoft al bekend dat er geen nieuwe functies meer uit zouden komen. Ook zouden er geen nieuwe smartphones meer verschijnen.

Einde voor Microsoft 10 Mobile

Het is Microsoft niet gelukt om de concurreren met iOS en Android. Voormalig Microsoft CEO Steve Ballmer lachte Apple ooit uit in een interview, vlak na de aankondiging in 2007. Hij zei dat de iPhone geen enkele kans had om enig marktaandeel te winnen. Ook vond hij Android helemaal niets. Hij noemde het “wild en ongecontroleerd”. Saillant is dus wel dat Android ook als keuze wordt genoemd.

Microsoft 10 Mobile

Sindsdien zijn Apple en Google de marktleiders geworden. Microsoft probeerde het nog wel met eigen toestellen, maar het sloeg niet aan. Uiteindelijk kocht Microsoft Nokia in een laatste poging om impact te maken, maar dat bedrijf was al ruim over z’n hoogtepunt heen. Dat Windows Phone nooit een succes is geworden op moderne smartphones heeft onder andere te maken met het beperkte aantal apps. De voorganger, Windows Mobile, was wel redelijk succesvol maar dat was in een periode dat mensen nog vooral met PDA’s rondliepen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 18 januari: Artikel iets herschreven om meer recht te doen aan het nieuwsfeit. Maar we zijn wel een Apple-site en kiezen dus voor die insteek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.