Ballmer voorspelt einde van iPhone binnen 5 jaar

Microsoft CEO Steve Ballmer heeft in een speech voorspeld dat de iPhone binnen 5 jaar is verdwenen. De strijd om de smartphonebezitter zal gaan tussen Symbian, Windows Mobile en een mobiele Linux-variant.

ballmer iphone ten dode opgeschrevenMicrosoft CEO Steve Ballmer heeft tijdens een speech nog maar eens uitgelegd waarom de Apple iPhone ten dode is opgeschreven. Ballmer denkt dat de iPhone over vijf jaar aan het einde van zijn levenscyclus is. Nokia en RIM hebben iets meer kans maar zullen ook struikelen omdat ze te sterk vasthouden aan het bundelen van eigen hardware en software. Apple doet dat ook maar hanteert bovendien gesloten systemen. “Ik zeg niet dat er geen bedreiging is van Apple”, zei Ballmer. “Maar als Microsoft en haar partners de juiste aanpak kiezen kan Apple geen voet tussen de deur krijgen in de zakelijke markt.”


Het vinden van die juiste aanpak zal nog een uitdaging voor Microsoft zijn. Ballmer doelt erop om dezelfde strategie te hanteren waarmee ze eerder een marktleider op de desktop werden. Met dezelfde aanpak zou Microsoft ook de smartphone-markt kunnen veroveren. Uiteindelijk is de iPhone in de toekomstige strijd om de smartphone-gebruiker irrelevant, denkt Ballmer: de strijd zal gaan tussen Symbian, een mobiele versie van Linux en Windows Mobile.

Ballmer heeft zich al vaker kritisch uitgelaten over de iPhone, ook al zijn er binnen zijn bedrijf afdelingen die software voor de iPhone ontwikkelen en heeft het bedrijf heel wat Mac-programmeurs in dienst. Vorig jaar beweerde Ballmer nog dat hij liever furore maakte met een groot marktaandeel dan met een product dat passie opriep bij gebruikers.

Microsoft gaat in ieder geval zelf niet bezig met een mobiele telefoon. Group product manager voor Windows Mobile Scott Rockfeld heeft nog maar eens bevestigd dat Microsoft “geen plannen heeft om een eigen telefoon te maken”. Hij voegde eraan toe dat Microsoft het prima vindt om de spotlights te delen met toestelfabrikanten.

Meer info: MacDailyNews en MacObserver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 september 2008 om 12:22
Categorie
Apple
51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.