iPhone 7 productie

‘4,7-inch iPhone met LCD-scherm wordt in 2017 een goedkoop instapmodel’

De huidige 4,7-inch iPhone met LCD-scherm wordt in 2017 een goedkoper instapmodel en krijgt de naam iPhone 7s. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo.

KGI-analist Ming-Chi Kuo was eerder vandaag al in het nieuws met zijn voorspellingen over Apple’s glazen iPhones met draadloos opladen. Maar hij heeft nog een extra rapport uitgebracht, waarin hij vertelt dat Apple de prijzen van het huidige model met 4,7-inch scherm gaat verlagen. De opvolger van de iPhone 7 zal dan als goedkoper instapmodel in de winkel liggen en krijgt vermoedelijk de naam ‘iPhone 7s’.

iPhone 7 productie

iPhone 7s met LCD-scherm

Het is goed nieuws voor mensen die de huidige modellen met LCD-scherm wel fijn vinden, want Apple zou plannen hebben om de opvolgers van de iPhone 7 in prijs te verlagen. Daarmee zou Apple misschien wel meer Android-gebruikers naar zich toe kunnen trekken, vooral mensen die balen dat ze lang op updates moeten wachten of geen toestel van Samsung meer willen hebben. De analist denkt dat de 4,7-inch iPhone volgend jaar een midrange of zelfs een low-end model voor Apple wordt. In Apple-termen betekent dat niet meteen een kassaknaller, maar eerder het prijsniveau van de iPhone SE en in voorgaande jaren de iPhone 5c.

Als Apple inderdaad de prijzen van de iPhones met LCD-scherm verlaagt, dan verwacht Kuo dat ze goed zijn voor 30 tot 35 procent van de verkopen van nieuwe toestellen in het fiscale jaar 2017. Ook kan Apple de prijs verlagen voor het 5,5-inch model met LCD-scherm, zodat je een keuze hebt tussen het goedkopere 4,7-inch model en het duurdere topmodel met OLED-scherm. Deze 5,5-inch iPhone zal echter maar goed zijn voor 10 tot 15 procent van de verkopen.

‘iPhone 7s wordt de nieuwe naam’

Kuo voorspelt dat de toestellen met LCD-scherm de naam iPhone 7s en iPhone 7s Plus zullen krijgen. Het duurdere topmodel met OLED-scherm krijgt dan de naam iPhone 8. Over de OLED-schermen gesproken: die zullen vooral worden geproduceerd door Foxconn, terwijl Pegatron het 4,7-inch LCD-model gaat produceren. Bij de 5,5-inch iPhone 7s zal een groot deel van de exemplaren gemaakt worden door Wistron.

Wat de iPhone 8 betreft denkt Kuo dat de massaproductie in het derde kwartaal van 2017 zal beginnen. Die voorspelling hadden we zelf ook wel kunnen bedenken, want nieuwe iPhones verschijnen altijd in september op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2016, 18:47
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.