Microsoft Outlook op iPad

Microsoft brengt Focused Inbox naar de Mac

Microsoft gaat de Focused Inbox ook op Mac en Windows beschikbaar stellen, zodat je je belangrijke e-mail duidelijker ziet.

Op de iPhone ken je het waarschijnlijk al: de Focused Inbox, waarbij je alleen de belangrijke mailtjes krijgt voorgeschoteld. Binnenkort kun je het ook op de desktop gebruiken, want Microsoft gaat in Outlook voor Mac en Windows nu twee aparte tabbladen maken: Focused en Other.

Outlook Mail: Focused Inbox

Focused Inbox bij Microsoft

Op die manier wordt je Outlook overzichtelijker: op het Focused-tabblad staan alle mailtjes die je echt nú moet lezen. Berichten op het tabblad Other kun je later bekijken, als je wat meer tijd hebt. Je kunt de Focused Inbox trainen door berichten naar het andere tabblad te slepen, maar het is ook mogelijk om regels te maken, die bepalen welke e-mailberichten belangrijk voor je zijn. Dit kun je instellen op basis van verzender en onderwerp.

Je kunt ook meteen zien hoeveel berichten er klaarstaan in een bepaalde sectie. Nieuwsbrieven en berichten waarop je gecc’t bent hoef je natuurlijk niet meteen te beantwoorden. Ben je actief verwikkeld in een conversatie met iemand op Marktplaats, dan kan zo’n discussie tóch in je Focused Inbox terechtkomen, omdat Microsoft weet dat je er nogal wat aandacht aan besteedt. Wil je toch alle e-mail zien? Ook dat kan: dan schakel je de Focused Inbox gewoon uit.

De uitrol van de Focused Inbox zal gaandeweg plaatsvinden op het web en in de apps voor Windows en Mac. Het zal uiteindelijk de al bestaande Clutter-functie vervangen. Die maakt ook al gebruik van intelligentie om te bepalen welke e-mail als ‘troep’ wordt gezien.

Blauwe namen vallen extra op
Verder krijgt de webversie van Outlook ondersteuning voor @-mentions. Door het @-teken voor een naam te zetten, zal de naam extra nadruk krijgen door een blauwe kleur. Zo kun je sneller zien of jouw naam wordt genoemd in een bericht. Het kan handig zijn voor mensen die met grote groepen collega’s e-mailen en snel willen zien of er een todo zit verstopt in een e-mailbericht. Al deze activiteiten zijn te danken aan de overname van Acompli, de populaire mail-app voor de iPhone, die in 2014 werd ingelijfd bij Microsoft en ook allerlei slimme functies bevatte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2016, 18:20
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen e-mail, inbox, microsoft, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.