Microsoft: ‘Einde van PC-tijdperk nog niet aangebroken’

Post-PC is volgens Microsoft-topman Frank Shaw een term die je beter kunt vervangen door PC Plus. De pc kan nog vele jaren mee, dankzij innovaties als clouddiensten.

microsoft senior pcMicrosoft heeft een slimme manier gevonden om de mening van het bedrijf naar buiten te brengen. Ze hebben een paar bloggers aangesteld, die regelmatig reageren op ontwikkelingen in de markt. Zoals het standpunt van Apple dat er sprake zou zijn van een Post-PC-tijdperk. Microsoft-medewerker Frank Shaw is het daar niet mee eens. Hij vindt niet dat de pc is achterhaald door nieuwe technologie zoals smartphones, tablets en ereaders. Shaw is corporate vice president van Microsoft’s communicatieafdeling.

Shaw heeft een punt, als hij zegt dat sommige taken nog steeds beter op een pc uitgevoerd kunnen worden. Smartphones en tablets zijn nog lang niet overal voor geschikt en zijn volgens de Microsoft-man eerder complementair. Ook meent Shaw dat pc’s een inhaalslag aan het maken zijn: taken die je momenteel op een smartphone of tablet zou uitvoeren, kunnen straks ook heel goed op de pc uitgevoerd worden. Als alternatief voor de alom gehoorde term Post-PC stelt Microsoft dan ook de term ‘PC Plus’ voor. In Nederland zal die term alleen wat moeilijker liggen, vanwege het gelijknamige computerblad voor senioren. Grappig in dat verband, is dat Shaw de PC een apparaat van middelbare leeftijd noemt, die met clouddiensten en andere vernieuwingen nog best een tijdje mee kan.

De posting van Shaw is the lezen op The Official Microsoft Blog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2011, 12:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen facebook, game, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.