Bluetooth-tool Celeste krijgt ondersteuning voor iOS 4.3 (jailbreak)

Celeste is een app waarmee je bestanden kunt uitwisselen tussen iOS en andere apparaten. Denk daarbij aan muziek of video's. Deze app heeft een update gekregen met nieuwe functies.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

celeste-bluetoothCeleste is een tweak van CocoaNuts waarmee extra Bluetooth-functies beschikbaar komen op de iPhone. De tweak was al lange tijd niet meer bijgewerkt, maar heeft nu eindelijk een update gekregen, met onder andere ondersteuning voor iOS 4.3. Daarnaast bevat het nog een paar andere handige functies, zoals verzenden van muziek vanuit je iPod-bibliotheek.

Met Celeste kun je met je iPhone, iPod touch of iPad bestanden verzenden en ontvangen via Bluetooth naar willekeurige andere apparaten. De enige eis die wordt gesteld, is dat het apparaat het OBEX Bluetooth-protocol ondersteunt. Het kan dus gaan om Nokia’s en Blackberry’s, maar ook met Mac’s en PC’s kun je bestanden uitwisselen, zonder dat er voorafgaande configuratie nodig is.

Celeste werkt samen met de apps Foto’s, iPod, Contacten, iBooks, Dictafoon en heeft ook een koppeling met externe diensten zoals MobileMe/iDisk en Dropbox. In de nieuwe versie die net is verschenen is volledige compatibiliteit met iOS 4.3 aanwezig. Ook wordt de verzendoptie in de iPod-app nu ondersteund (zie screenshot). In Celeste 1.1 is het bovendien mogelijk om je toestel in slaapmodus te laten gaat, terwijl de bestandstransfers gewoon doorgaan. Voeg je een mp3’tje zonder metadata toe, dan kreeg die voorheen geen titel. In Celeste 1.1 is dit opgelost door de bestandsnaam als titel te gebruiken, zodat je in ieder geval kunt herkennen om welk nummer het gaat.

Bij aankoop van Celeste krijg je een gratis exemplaar van Gremlin, ter waarde van $1,99. Hiermee kun je geïmporteerde en ontvangen muzieknummers en video’s aan je iPod-bibliotheek toevoegen. De tool zorgt er ook voor dat je gewoon met iTunes kunt synchroniseren.

Celeste is te vinden in de ModMyi-repo en kost $9,99. Tip: lees ook ons pas verschenen artikel over artikel over recente tweaks zoals Apptivator en KillBackground.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:10
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bluetooth, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.