Microsoft Edge preview op macOS

Microsoft stelt Edge-browser voor Mac beschikbaar in testversie

Testversie nu officieel uitgebracht

Microsoft heeft tijdens de Build-conferentie een voorproefje gegeven op de Edge-browser voor de Mac. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde open source Chromium-engine als Google Chrome.

Update 20 mei 2019: Microsoft heeft de testversie van de Edge-browser nu officieel vrijgegeven. Eerder was er al een Canary-versie gelekt, maar nu is deze officieel te downloaden. Elke dag volgt er een nieuwe Canary-build en later wordt er nog een ontwikkelaarsversie uitgebracht. De Touch Bar wordt ook ondersteund voor bijvoorbeeld het wisselen van tabbladen en het bedienen van video. De feedback op de browser gaan ze gebruiken om de browser verder te verbeteren.

Oorspronkelijk artikel:
Tijdens de conferentie liet Microsoft zien hoe de browser eruit komt te zien op macOS en daarbij vallen wel wat overeenkomsten met Chrome op. Voor wie niet langer wil wachten is er nu al een ‘canary’-versie van Microsoft Edge voor Mac te downloaden. ‘Canary’ houdt in dat er dagelijkse updates beschikbaar komen met de nieuwste functies. Heb je liever een stabiele versie, dan zul je moeten wachten tot Edge beschikbaar is via het Beta- of Dev-kanaal. Dit zijn versies die al wat uitgebreider zijn getest door Microsoft zelf en externe ontwikkelaars.


Microsoft bracht vorige maand de eerste vroege versies van de Edge-browser voor Windows uit. Nu is ook macOS aan de beurt. Het is de eerste keer dat Microsoft een webbrowser uit brengt sinds Internet Explorer. Die browser werd tussen 1998 en 2003 veel gebruikt op de Mac, totdat Apple zelf een eigen browser uitbracht: Safari.

Internet Explorer voor de Mac kreeg sindsdien weinig aandacht meer van Microsoft. De laatste update verscheen maar liefst 16 jaar geleden. Op Windows-computers wordt Internet Explorer ook nauwelijks meer gebruikt. Sinds 2015 is Edge de standaard webbrowser op Windows. Er zijn ook speciale versies voor iOS en Android.

Je kunt de ‘canary’-versie van Edge hier downloaden (rechtstreekse link).

De al langer bestaande iOS-versie kun je via onderstaande link downloaden:

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 20 mei: Testversie nu officieel beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2019, 19:44
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen browser, microsoft
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.