Microsoft Defender for Mac

Microsoft stelt Defender antivirus beschikbaar voor Mac-gebruikers

Microsoft gaat de Windows Defender antivirus-software ook voor Mac uitbrengen, maar dan wel onder een nieuwe naam zonder de toevoeging 'Windows'. De Defender ATP-software voor de Mac is per direct beschikbaar voor bedrijven.

Update 14 mei: Microsoft gaat nu een preview op bredere schaal beschikbaar stellen:

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 21 maart:

Microsoft Defender voor Mac

Het gaat om een beperkte preview voor bedrijven, die hier te bekijken is. Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), zoals de software officieel heet, biedt volledige antivirus en beschermt je tijdens het gebruik van je Mac. Ook kun je een snelle of volledige scan uitvoeren. Of je antivirus voor de Mac nodig hebt is een heel andere vraag, maar in zakelijke omgevingen kan het zin hebben om wat extra bescherming te hebben als er medewerkers zijn die vaak lukraak op linkjes klikken. Via de AutoUpdate-functie van macOS worden updates beschikbaar gesteld. Het is beschikbaar voor Macs die draaien op macOS Mojave, High Sierra en Sierra.


ATP is echter wel beperkt tot bedrijven en het is nog onduidelijk of Microsoft ook een consumentenversie beschikbaar wil stellen van Microsoft Defender. In Windows 10 is het wel voor iedereen beschikbaar, namelijk als standaard antivirus-maatregel.

Volgende maand komt ook Endpoint Detection and Response beschikbaar, plus Threat and Vulnerability Management (TVM). TVM is bedoeld voor beveiligingsteams, zodat ze kwetsbaarheden en foute instellingen kunnen herkennen, die misbruikt kunnen worden door hackers. Net als bij Apple laat ook Microsoft tegenwoordig technieken uit de kunstmatige intelligentie en machine learning erop los om de software nog slimmer te maken.

Microsoft had nog meer aan te kondigen, maar het ging daarbij vooral om vernieuwingen die voor Windows-gebruikers interessant zijn zoals een publieke preview van de Windows Virtual Desktop en het feit dat de Microsoft Teams-app voortaan meegeleverd wordt bij Office 365 ProPlus. Voor beheerders is het nieuwe Microsoft 365 Admin Center nu algemeen beschikbaar. Door in te loggen op admin.microsoft.com kun je als beheerder alles regelen, met onder meer stapsgewijze set-up, verbeterd beheer van groepen en meerfactor-authenticatie voor beheerders.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 14 mei: Video en informatie over beschikbaarheid van Microsoft Defender toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2019, 21:38
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen malware, microsoft, virus
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.