Google Discover op iPhone

Google gaat reclame tonen op homepage app en mobiele site

Google heeft aangekondigd dat er later dit jaar reclames zullen verschijnen op de homepage van de mobiele website en app. Daarmee krijg je al suggesties voordat je begint te zoeken.

Ook komen er meer advertenties op het resultatenscherm nadat je hebt gezocht. Het geldt wereldwijd en geeft Google meer mogelijkheden om geld te verdienen. Het is een reactie op klachten van aandeelhouders dat er niet genoeg omzetgroei is in de advertentiebusiness van moederbedrijf Alphabet. Ze zijn bezorgd dat Amazon en Facebook’s Instagram steeds meer shoppingfuncties toevoegen en daarmee adverteerders wegtrekken bij Google. Google zegt echter dat de extra advertenties niets te maken hebben met toenemende concurrentie, maar domweg een reactie zijn op veranderend consumentengedrag.


Volgens Oliver Heckmann, vice president of engineering for Travel and Shopping wil het bedrijf het gemakkelijker maken om nieuwe producten te ontdekken en aan te schaffen. Dat zou ermee te maken hebben dat mensen maar weinig tijd nemen om te winkelen, omdat ze iets anders aan het doen zijn, zoals tv-kijken of op de wc zitten.

Google Discover op iPhone

Google Discover

De reclames op de homepage van de app verschijnen in de zogenaamde Discover-functie van Google. Dit is een lijst met linkjes naar artikelen, video’s en andere content, die wel wat lijkt afgekeken van de nieuwsfeed in Facebook. Het wordt samengesteld door een algoritme, op basis van je persoonlijke profiel en voorkeuren. Sinds afgelopen najaar is Google de Discover-functie aan het testen en er maken maandelijks al 800 mensen gebruik van. De reclames komen daartussen te staan.

Google Discover heette voorheen Google Feed en daarvoor Google Now.

De reclames zijn zoveel mogelijk voorzien van plaatjes, want dat levert meer kliks op, meldt Google. Het bedrijf kondigde de reclameplannen niet vorige week tijdens Google I/O 2019 aan, maar op een marketingconferentie. Google biedt websitebeheerders tips aan aan om hun content te optimaliseren voor Discover.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2019, 19:35
Categorie Apps
Onderwerpen google, reclame
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.