Apple Spatial Video nu ook te bekijken op Meta Quest-headsets

Op de dag voordat de Vision Pro officieel in de verkoop gaat, slaat Meta z'n slag. Het bedrijf voegt support voor Spatial Video toe nog voordat gebruikers er op de Vision Pro mee aan de slag kunnen gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple zal de aankondiging van Meta met gemengde gevoelens gevolgd hebben. Enerzijds is het zuur dat het nieuws op de dag voorafgaand aan de introductie van de Vision Pro bekend wordt gemaakt. Van de andere kant: als je de ruimtelijke video’s die je op de iPhone 15 Pro kunt maken op veel meer headsets kunt bekijken, maakt dat de iPhones een stuk aantrekkelijker. Het betekent in ieder geval dat de Vision Pro één van zijn concurrentievoordelen ten opzichte van andere headsets kwijt is. Ruimtelijke (stereoscopische video’s zijn video’s die je zelf kunt filmen met elke iPhone 15 Pro (Max). Het is mogelijk sinds iOS 17.2 beschikbaar kwam.

Apple Spatial Video op de Meta Quest

Door belangrijke belevenissen in drie dimensies te filmen kun je deze herinneringen later op een mooiere manier bekijken. De Vision Pro is voor $3.500 (of $4.500 met enkele accessoires) echter onbereikbaar voor de meeste consumenten. Bij de Vision Quest-headsets is het prijskaartje heel wat vriendelijker. De Meta Quest 2 koop je voor €300,- en de Quest 3 is met een prijs van €550,- ook nog wel te doen. Bovendien werkt het ook nog op de originele Meta Quest. Je hebt hiervoor software-update v62 nodig, die op dit moment wordt uitgerold. Via de mobiele app van Quest kun je je opnames uploaden en vervolgens in 3D bekijken. Er zal wel een conversie plaatsvinden en je video wordt opgeslagen in de cloud.

Meta Quest 3 headset

Meta heeft ook een paar demovideo’s gemaakt die je als voorproefje kunt bekijken. Dit is handig voor mensen die geen iPhone 15 Pro hebben. Andere verbeteringen in de aanstaande update zijn onder meer ondersteuning voor externe gamepads, waaronder die van PlayStation, Xbox en meer. PlayStation 5 DualSense draadloze controllers en PlayStation 4 DualShock krijgen verbeterde support. Verder is Facebook-livestreaming beschikbaar voor alle Meta Quest-gebruikers. Nog een andere verbetering: je kunt nu allerlei acties uitvoeren door naar je handpalm te kijken en vervolgens een gebaar uit te voeren, zoals knijpen om het Universal Menu weer te geven of te bewerken. Meta heeft waarschijnlijk goed gekeken naar de bediening van de Vision Pro, waarmee je ook met handbewegingen allerlei acties kunt uitvoeren. Het knijpen met je vinger komt namelijk erg bekend over.

Eerder kon je lezen over:

Bekijk ook

Apple Vision Pro vs Meta Quest 3: wat zijn de verschillen?

Wordt het de Apple Vision Pro of de Meta Quest 3? In dit artikel bekijken we de verschillen op het gebied van design, specs, prijs en displays. De Vision Pro heeft betere specs, maar zijn er nog meer verschillen?

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.