Geniaal iOS 8 concept werkt met blokken

iOS 8 Blocks is een prachtig concept, waarbij appiconen vergroot kunnen worden tot interactieve widgets.

ios-8-blokkenOntwerper Jay Machalani probeert het beste van twee werelden te combineren. Hij heeft een interface voor iOS 8 bedacht, dat bestaat uit icoontjes en grotere blokken. Die blokken dienen als een soort widgets, waarmee je bijvoorbeeld het weerbericht bekijkt of muziek afspeelt. iOS Blocks doet wel een beetje denken aan de live-tiles van Windows.


Centraal bij dit idee zijn de appiconen, die met zoombewegingen groter kunnen worden gemaakt. Daardoor ontstaat een vlak van 2 x 2, waarin je allerlei informatie kunt tonen. Sommige apps kun je continu in grote weergave laten zien. Via de WhatsApp-widget kun je dan bijvoorbeeld meteen een preview zien van binnenkomende berichtjes. Door op een blok te tikken open je de bijbehorende app. Ben je klaar, dan maak je een knijpbeweging om het appicoon weer kleiner te maken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Machalani doet op zijn website uitgebreid verslag waarom hij dit bedacht heeft, wat de voordelen zijn en hoe het werkt. Ook heeft hij video’s gemaakt om het idee te illustreren. Op de afbeelding hieronder zie je voorbeelden uitgewerkt van de agenda, berichtenapp, muziek en weer.

ios-8-blocks-schermen

Toch lijkt ons de kans dat Apple dit idee opneemt in iOS, niet zo groot. En dat is jammer, want iOS Blocks sluit goed aan op het herkenbare uiterlijk van iOS 7. Het ziet er natuurlijk uit, gebruikers snappen meteen hoe het werkt en het ziet er ook nog goed uit. Je kunt meerdere blocks op je homescreen hebben. Zeker bij de iPad kan dat erg handig zijn, als je een eigen dashboard wilt maken van apps die voor jou belangrijk zijn. En bij een iPhone 6 met groter scherm zijn deze blokken ook een perfecte match. Aanstaande maandag zien we wat Apple zelf aan verbeteringen in iOS 8 heeft bedacht.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 mei 2014 om 11:04
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 77 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.