Meer iOS-apparaten in 2011 verkocht dan Macs in 28 jaar

Apple zou in het afgelopen jaar meer iOS-apparaten hebben verkocht, dan dat er ooit werd verkocht aan Macs in 28 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het analistenbureau Asymco.

iPhone MacEerder deze week sprak Apple-CEO Tim Cook tijdens de Goldman Sachs technologie- en internetconferentie. Hij had het hierbij kort over de 55 miljoen iPads die in de afgelopen jaren zijn verkocht. Analistenbureau Asymco trok hier een interessante conclusie uit: Apple heeft afgelopen jaar meer iOS-apparaten verkocht, dan dat Apple ooit aan Macs verkocht.

Volgens Cook deed Apple er 22 jaar over om 55 miljoen Macs te verkopen, de Apple-computer die inmiddels 28 jaar in de winkels ligt. Dit record werd eerder al door de iPod touch verbroken, die er 5 jaar over deed om 55 miljoen verkochte exemplaren te bereiken.

Maar dit jaar is het verkoopaantal volledig van de kaart geveegd: combineer je de verkoop van de iPhone, iPad en de iPod touch, dan is deze in 2011 156 miljoen keer verkocht. Meer dan de Mac zijn eindscore na 28 jaar, die nu op 122 miljoen staat.

De cijfers zijn indrukwekkend, maar je moet ze wel in een bepaald perspectief bekijken: zo is bijvoorbeeld de iPod touch veel goedkoper dan de goedkoopste Mac. Hetzelfde gaat op voor de iPhone en iPad, die in prijs ver onder de simpelste hedendaagse MacBook ligt.

Asymco iOS cijfers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2012, 15:44
Categorie Apple
Onderwerpen asymco, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.